Bird Box Netflix'te 45 milyondan fazla kullanıcı tarafından izlendi

Netflix’in attığı bir tweetle duyurduğu üzere Bird Box bu rekoru yayınlandığı ilk haftada 45 milyon kullanıcı tarafından izlenmesine ve en iyi film olarak zirveye oturmasına borçlu.
Bird Box Netflix'te 45 milyondan fazla kullanıcı tarafından izlendi

Sandra Bullock’un yer aldığı yeni Netflix yapımı “Bird Box” 45 milyondan fazla kullanıcı tarafından izlendi. Gerilim Filmi “Bird Box”yapım itibariyle dikkat çekici olsa da Rotten Tomatoes’da aldığı yüzde 65’lik olumsuz oy ile eleştirmenleri etkilemeyi başaramamıştı. Buna rağmen filmin rekor kırması büyük başarı.

Netflix’in attığı bir tweetle duyurduğu üzere Bird Box bu rekoru yayınlandığı ilk haftada 45 milyon kullanıcı tarafından izlenmesine ve en iyi film olarak zirveye oturmasına borçlu.

Bu arada Twitter’da bir çok kişinin Netflix parola paylaşımına vurgu yaparak, bu izleyicilerin 45 milyondan çok daha fazla olabileceğine dair espriler yaptığını söyleyelim.

Aslında Netflix, ürettiği filmlerin veya TV programlarının izlenme rakamlarını pek paylaşmayı tercih etmiyor. Buna rağmen paylaşmaya değer rakamları da açıklamaktan pek geri kalmıyor.

Bu yeni rekoru başka Netflix yapımlarıyla karşılaştırmak için Nielsen’in üçüncü parti ölçümleme aracından faydalanılarak ortaya koyulmuş rakamlara bakabiliriz. Buna göre Netflix’in başrolünü Will Smith’in üstlendiği orijinal filmi Bright ilk üç günde 11 milyon izleyiciye kendini gösterdi. Bu rakam ilk üç günde 15.8 milyon kişi tarafından izlenen Stranger Things’in 2. Sezonundan biraz daha düşük.

Hatta ilk gösterim hakları Netflix tarafından alınan Paramount yapımı The Cloverfield Paradox’un ilk haftada 5 milyon izleyiciyle buluştuğunu düşünürsek Bird Box’un iyi bir iş çıkardığını söylemek mümkün.

Bu arada Netflix’in Nielsen’in rakamlarına mobil cihazları ya da bilgisayarları dahil etmedikleri ve sadece ABD’deki verileri ölçümledikleri için her daim karşı çıktığını belirtelim.

Bu anlamda Netflix’in açıkladığı rakamlara da bakmakta fayda var. Kasım 2017’de yayınlanan Oscarlı film Mudbound’un izlenme rakamlarını Haziran ayında açıklayan Netflix, yapımın 20 milyon saar izlendiğini söylemişti. Netflix’in Ekim ayında açıkladığı bir başka veri ise geçen bir kaç ay içinde 80 milyon abonenin Kissing Booth veya To All the Boys I’ve Loved Before gibi romantik komedi sitcomlarının en az birini izlediğini gösteriyordu.

Rotten Tomatoes'a ve yapılan eleştirilere rağmen izleyicilerin aynı platformda verdiği yüzde 74’lük olumlu izleyici puanı ile filmi beğendiğini söyleyebiliriz. İzleyciler bakımından Sandra Bullock etkisi filmi öne çıkarırken, oyuncular arasında Lil Rel Howery, Trevante Rhodes ve John Malkovich gibi sevilen başka isimler olması da başka bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor.

“Bird Box’ın yükselen korku filmi konseptini yakalaması da bu başarısının nedenleri arasında yer alıyor. Başarılı gerilim filmi A Quiet Place ile karşılaştırılan film, canavarları ve korkuyu tıpkı A Quiet Place'te olduğu gibi duyular üzerinden işliyor.

Stephen King’in hayranlarına filmi önermesinin etkisinden de faydalanan Netflix, WOM pazarlamanın gücünü bir kez daha herkese gösterdi. Öte yandan bir çok meme’e konu olan filmin sosyal medyada viral olduğunu söylemek de mümkün.

Son olarak izleme oranının bu kadar yüksek olamasının en önemli sebebinin Netflix’in filmi tatil döneminde yayınlaması olduğunu söylemekte de fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.