Yemek.com'un 2018'de öne çıkan rakamları

Yemeksepeti'nin içerik sitesi girişimi Yemek.com’un 2018 yılı rakamları, kullanıcıların yemek kitaplarından çok dijital içerikleri tercih ettiğini gösteriyor.  Platformunda tariflerin yanı sıra eğlenceli ve ilham verici içeriklere de yer veren Yemek.com, yemek severlerin yeme-içme tercihlerini ve kullanım alışkanlıklarını da ortaya koydu.

Tarifler 30 milyon defa izlendi

2018 yılında her ay ortalama 12 milyon tekil kullanıcı tarafından ziyaret edilen Yemek.com, paylaştığı Infografikte ziyatçilerinin demografisine de yer verdi.

Yemek.com ziyaretçilerinin yüzde 75’ini kadınlar yüzde 25’ini ise erkekler oluşturuyor. Yemek yapmayı en çok seven yaş grubuna bakıldığında yüzde 41 ile 25-34 yaş arasındakilerin öne çıktığını görüyoruz. Bu kapsamda 35-44 yaş arasındakiler ikinci sırada, 18-24 yaş arasındakiler ise üçüncü sırada yer alıyor.

Yemek.com ziyaretçilerinin 2018 yılı boyunca 6.700 içerik, 4.600 tarif ve 950 video ile karşılaştığını da ekleyelim. Sitedeki 950 video ise 30 milyon kez izlendiği söylemekte fayda var.

Sosyal ağlarda toplam 148 milyon erişim

Yemek.com’un sosyal ağları da tıpkı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ziyaretçi bakımından aktif.  En çok Facebook’a ilgi gösteren kullanıcılar, yüzde 25 artış ile Facebook takipçisi sayısını 2 milyona taşıdı. Yemek.com’un Instagram sayfası ise bu yıl bir atağa geçerek yüzde 175 artış gösterdi. Böylece yemek.com Instagram hesabı 700 bin kişi tarafından takip edildi. 2018 yılı içinde 220 bin yemek sever ise Yemek.com’un Youtube kanalını takip etti. Tüm bu rakamlarla Yemek.com, her ay 148 milyon erişime ulaşarak geçen seneki rekorunu kırmayı başardı.

Bu gelişmelerin yanı sıra Yemek.com'un bu yıl mobil uygulamasını yayınladığını hatırlatalım.

Mevsimsel Lezzetler

Yemek.com, 2018 yılında ziyaretçilerin mevsimlere özel tercihleri ve merak edilen tarifler ortaya çıktı.

Portakallı kek tarifi geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kış aylarının en çok merak edilen tarifi olurken, ayva tatlısı ise kış aylarının bir diğer gözde tarifi olarak öne çıktı. Yemek.com kullanıcıları ilkbaharda enginar ve çilek reçeli tariflerini ziyaret ederken, yaz aylarında limonata ve mücver tarifleri tercih edildi. Sonbaharda en sevilen tarifler ise mayalı poğaça ve domatesli bulgur pilavı oldu.

Ramazan döneminde günde 1 milyon tekil ziyaretçi

Ramazan ayı boyunca her gün 1 milyon tekil kişi tarafından ziyaret edilen Yemek.com, kendi rekorunu kırdı. Kullanıcıların en çok merak ettiği tarifler ise; Yemek.com’un 2018 Ramazan menüsünü oluşturdu. Bu menüde domates çorbası, islim kebabı, mücver ve kalburabastı oluşturdu.

Yemek.com Cocacola'dan Dr.Oetker'e, Knorr'dan Vestel'e bir çok farklı markayla yaptığı iletişimler ile toplamda 45 milyon erişim elde etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.