Yurt dışından alınan bazı teknolojik ürünlere bandrol ücreti uygulanacak

Yurt dışından alınan bazı teknolojik ürünlere bandrol ücreti uygulanacak

Geçtiğimiz Kasım ayında yurt dışından alınan akıllı telefonlar için uygulanan IMEI kayıt ücretinin 170 TL’den 500 TL’ye çıktığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre yurt dışından alınan bazı teknolojik ürünlere bandrol ücreti uygulanacak.

Paylaşılan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilecek televizyon, akıllı telefonradyo, video, uydu alıcı cihazları ve birleşik cihazlar ile bunların dışındaki görsel veya işitsel yayınları alabilen cihazlar için bir defaya mahsus ve 2019 yılı için geçerli olmak üzere bandrol ücreti alınacak.

Paylaşılan bilgilere göre otomobil televizyonu için 8, 51 ekrana kadar televizyonlar için 10, 52-67 ekran televizyonlar için 16, 68-85 ekran televizyonlar için 22, 86-116 ekran televizyonlar için 34, 117-148 ekran televizyonlar için 40, 148 ekran ve üstündeki modeller için ise 80 euro bandrol ücreti uygulanacak.

Akıllı telefonlar için 2o euro bandrol ücreti

Yurt dışından getirilen akıllı telefonlar için 20 euro olacak olan bandrol ücreti, bilgisayar ve tabletler için ise 10 euro olarak belirlendi. Radyo ve radyo alıcıları için 1-2, videolar için 18, set üstü medya kutuları (set top box) için 7 euro olarak açıklanan bandrol ücretleri,  televizyon ağırlıklı birleşik cihazlar için 9-21, radyo ağırlıklı birleşik cihazlar için 1-18 euro seviyelerinde olacak.

Son olarak bunların dışında kalan teknolojik ürünler için 2-18 euro arasında bandrol ücretleri uygulanacağını ve euro olarak belirlenen bandrol ücretlerinin euro karşılığında Türk Lirası olarak tahsil edileceğini de belirtelim. Söz konusu bandrol ücretlerinin 2016 yılında uygulandığını da hatırlatalım.

Yurt dışından cep telefonu almak

Bandrol ücretleri ile ilgili asıl belirsizlik ise akıllı telefonlar konusunda. Yurt dışından getirilen akıllı telefonlar için halihazırda 500 TL'lik IMEI kayıt ücreti uygulanıyor. Söz konusu 20 euroluk bandrol ücreti IMEI kayıt ücretinin içinde mi yoksa ekstra bir bedel olarak mı karşımıza çıkacak bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.