Tencent destekli ödev girişimi Yuanfudao, 300 milyon dolar yatırım aldı

Yuanfudao, aldığı yatırımla birlikte değerlemesini de 3 milyar doların üzerine çıkarmayı başardı.
Tencent destekli ödev girişimi Yuanfudao, 300 milyon dolar yatırım aldı

Akademik sınavlar, tüm dünyada olduğu gibi Çinli öğrenciler için de problem olmaya devam ediyor. Ebeveynler de çocuklarının geleceğini belirleyen bu sınavları göz önünde bulundurup onların okula devam etmelerine yardımcı olmak için yatırım yapıyorlar. Bu ihtiyaçtan ortaya çıkan Yuanfudao da altı yıllık ömründe ciddi yatırımlar alan bir girişim.

Yuanfudao bu hafta, Çin'in en büyük sosyal ağ ve oyun şirketi olan mevcut yatırımcı Tencent'ın önderlik ettiği bir finansman turunda 300 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Girişimin 300 milyon dolar aldığı yatırım turuna Warburg Pincus, Matrix Partners China ve IDG Capital gibi şirketler de katıldı. Yuanfudao, aldığı yatırımla birlikte değerlemesini de 3 milyar doların üzerine çıkarmayı başardı.

Çin'in sınava yönelik kültürü milyar dolarlık özel ders piyasasını da beraberinde getirdi. Uygun fiyatlı mobil internet paketleri yaygınlaştıkça da bu öğretim çabalarının çoğu online olarak gerçekleşiyor. Araştırma firması iResearch tarafından yayınlanan bir raporda, Çin'in online eğitim pazarının bu yılın sonuna kadar 6 milyar dolara ulaşacağı ve 2022'ye kadar bu sayının üç katından da fazla olacağı açıklanıyor.

Çince “maymun eğitmeni” anlamına gelen Yuanfudao, canlı kurslar, sınav problemlerinin veritabanı ve ev ödevi yardım uygulaması gibi hizmetler veriyor. Ayrıca ev ödevi ve problemleri tarıyor ve bir kamerayla anında çözüyor. Girişim ​​aynı zamanda yapay zeka için bir araştırma enstitüsü de işletiyor ve bu şekilde ev ödevi uygulamasını daha akıllı bir şekilde geliştirebiliyor. Yuanfudao, 200 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.