Tamamen elektrikli helikopter Guinness dünya rekoru kırdı

Tamamen elektrikli helikopterler üzerine çalışan Tier 1 Engineering ve Lung Biotechnology, tamamen elektrikli helikopterleri ile Guinness dünya rekoru kırmayı başardı.
Tamamen elektrikli helikopter Guinness dünya rekoru kırdı

Tamamen elektrikli otomobiller hızla hayatımıza girmeye ve otomotiv dünyasını ele geçirmeye devam ediyorlar. Fakat elektrik motorlarının tek kullanım alanının otomobiller olmadığını da unutmamak lazım. Tamamen elektrikli helikopterler üzerine çalışan Tier 1 Engineering ve Lung Biotechnology, tamamen elektrikli helikopterleri ile Guinness dünya rekoru kırmayı başardı.

Elektrikli helikopterler için dünyanın mesafe anlamında en uzun uçuşu rekorunu kıran Tier 1 Engineering ve Lung Biotechnology, ürettikleri elektrikli helikopter ile toplamda 55,5 km mesafe katetmeyi başardı. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleşen test uçuşunda toplamda 22 dakika boyunca havada kalan elektrikli helikopter, saatte 148 km hızına kadar çıktı.

İlk tamamen elektrikli helikopter değil

Robinson R44 helikopterinin modifiye edilmiş versiyonu olarak karşımıza çıkan elektrikli helikopter, Brammo firması tarafından üretilen 67 kilowatt'lık lityum polimer bir bataryaya sahip durumda. Rinehart Motion Systems tarafından üretilen bir elektrik motorundan gücünü alan helikopterin ilk tamamen elektrikli helikopter olmadığını da belirtelim.

2011 yılında başka bir tamamen elektrikli helikopter Fransa'da bir deneme uçuşu gerçekleştirmişti. Fakat söz konusu uçuş sadece 2 dakika sürmüştü. 2016 yılında da bir test uçuşu gerçekleştiren Tier 1 Engineering ve Lung Biotechnology'nin tamamen elektrikli helikopteri söz konusu uçuşta 5 dakika boyunca havada kalmayı başarmıştı. 2016 yılının Eylül ayında gerçekleşen test uçuşunu aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.