Sahibini takip edebilen ev robotu Temi, 21 milyon dolar yatırım aldı

Robotik odaklı girişim Temi, John Wu liderliğindeki B serisi yatırım turunda 21 milyon dolar yatırım aldı.
Sahibini takip edebilen ev robotu Temi, 21 milyon dolar yatırım aldı

New York merkezli robotik odaklı girişim Temi, ev robotu olan Temi ürünü konusunda iddialı adımlar atıyor. Tel Aviv’de bir araştırma ve geliştirme laboratuvarı ve Çin'in Shenzhen kentinde bir üretim tesisine sahip olan şirket, bugün, Alibaba’nın eski baş teknoloji sorumlusu ve uzun süredir yatırımcı olarak gördüğümüz John Wu liderliğindeki B serisi yatırım turunda 21 milyon dolar yatırım aldı.

Temi'nin 21 milyon dolar topladığı yatırım turuna Generali Investments ile Hong Kong merkezli IoT ve sağlık şirketi Ogawa da katıldı. Bu katılımın sonunda Ogawa'nın Temi ile partnerlik anlaşması imzaladığını da belirtelim. Bu anlaşmayla birlikte Temi'nin ürünleri, dünyada 180 binden fazla lokasyonda satışa çıkarılmış olacak.

Temi'nin CEO'su ve kurucusu Yossi Wolf, bu yatırımın şirketin dünya çapında ortaklıkları ile globaldeki faaliyetletlerini olumlu olarak etkileyeceğini, aynı zamanda iş yapma biçimlerini de büyük ölçüde değiştireceğini söylüyor. Wolf aynı zamanda, Jetgiller'i izleyerek büyüdüğünü ve ev işlerine yardımcı olacak bir robot inşa etmesinin en büyük nedenlerinden birinin bu olduğunu sözlerine ekliyor.

Temi, çevresini keşfedip 3D harita oluşturabiliyor

Temi, dünya prömiyerini IFA 2018'de Berlin'de gerçekleşen bir basın etkinliğinde yaptı. 3 metre yüksekliğinde olan 4 tekerlekli robot, motorlu bir brakete bağlı 10.1 inç QHD IPS LCD dokunmatik ekrana sahip. Android tabanlı bir işletim sistemine güç sağlayan hexa-core bir ARM işlemcisi bulunan Temi'nin Wi-Fi, Bluetooth ve hücresel bağlantısı ile birlikte tek seferlik şarjla sekiz saatlik ömrü de bulunuyor. Temi aynı zamanda, dört yönlü mikrofona, iki kızılötesi derinlik kamerasına, iki RGB kameraya, beş yakınlık sensörüne, altı uçuş süresi lineer sensöre ve bir atalet ölçüm birimi dahil sayısız sensöre sahip olacak şekilde tasarlanmış.

Temi, çevresini bağımsız olarak keşfedebiliyor ve bir 3D harita oluşturabiliyor. Zamanla belirli yerleri hatırlayan Temi, mobilya, evcil hayvan ve çamaşır makinesi gibi engellerden kaçarken sahibini de takip edebiliyor. Kısacası Temi ile her an, her yerde olmak mümkün olabiliyor.

Temi'nin satışlarının 1500 dolardan başlayacağı düşünülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.