Sıkça Sorulan Sorular: iOS 12 kestirmelerini nasıl kullanırım?

Mobil telefonların hayatımızda daha fazla yer almasıyla birlikte, sağlığımızı yeni uygulamalar aracılığıyla kontrol etmeye alıştık. Bu nedenle Sıkça Sorulan Sorular programının bu bölümünde Apple kullanıcılarının iOS 12 güncellemesiyle telefonlarına gelen Kestirmeler özelliğinden bahsediyoruz.

Öncelikle bilmeyenler için Kestirmeler’i kısaca tanıtalım. iOS 12'deki Kestirmeler uygulaması, yalnızca tek bir dokunuşla veya Siri üzerinden uygulamalarınızla işlemlerinizi gerçekleştirmenize olanak sağlıyor. Kestirmeler uygulamasını, cihazınızda bulunan kestirmeleri kullanmanın yanı sıra özel kestirmeler oluşturmak için de kullanabilirsiniz. Böylece, birden fazla uygulamada adımları birleştirerek günlük işlerinizi daha kolay hale getirebilirsiniz.

Şimdilik hazır kestirmeler üzerinden bir örnekle bu özelliği nasıl kullanabileceğinizi aktaralım.Öncelikle Bir Kestirme’yi Siri’ye ekleyebilmek için oluşturduğunuz veya hazır kullandığınız kestirmeleri, kestirme kutucuğunun sağ üst köşesindeki üç noktaya tıklayın. Ardından bu kestirmeyi Bitti yazısının altındaki ayarlar simgesinden Siri’ye kolayca ekleyebilirisiniz. Karşınıza çıkan ekrandaki kırmızı butona bastığınızda ise bu kestirmeye nasıl seslenmek istiyorsanız o şekilde Siri’ye kaydettiğinizde, artık seslenerek kullandığınız kafein miktarını kolayca girebilirsiniz.

Kafein Miktarını Kaydet Kestirmesi Kullanımı

Kaydettiğiniz bir kestirmeyi kullanmak için ise Uygulamanın Arşiv sayfasına giderek Rutin Sabah İşleri kısmından Kahve Miktarını Kaydet Kestirmesi’ne tıklayın. Bu ekranda Kestirmeyi Al seçeceğine basarak, bu kestirmeyi Arşiv’inize ekleyin. 

Böylece bu uygulamayı kullanmak için Kestirmeler uygulamasını açmaya gerek kalmadan gün içerisinde bu hazır kestirmeye içtiğiniz kahve miktarını girebilir ve Sağlık uygulaması altında kahve tüketiminizi takip edebilirsiniz.

Eğer kestirmeleri Uygulamalar sayfasının en sol tarafındaki Widget’lara eklerseniz, bu Kestirmeler’e tek tıkla ulaşmanız da mümkün.

Widget üzerinden Kafein Miktarını Kaydet seçeneğine basarak ekranda içecek türünü seçebilir ve tükettiğiniz miktarı belirtebilirsiniz. Böylece bu veriler Sağlık uygulamasına eklenerek kahve tüketiminizi kolayca takip etmenizi sağlayan bir günlük oluşturacaktır. Üstelik siz içtiğiniz kahve türüne göre miktar girerken bu Sağlık uygulaması içeriğindeki kafein oranını eklenecektir. 

Kafein Miktarını Kaydet kestirmesinin yanı sıra sağlık odağında ekleyebileceğiniz Kilomu Kaydet, Su Miktarını Kaydet veya Koşuyu Kaydet gibi farklı kestirme seçenekleri de mevcut.

Aklınıza takılan soruları ve yer vermemizi istediğiniz konuları yorumlara yazarak bize iletebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.