Amazon kargo uçağı filosunu 10 yeni uçakla genişletiyor

İki yıldır hava kargo operasyonlarını kendi uçaklarıyla yöneten Amazon, satın aldığı yeni 10 uçakla birlikte kargo uçağı sayısını 50'ye çıkaracak.
Amazon kargo uçağı filosunu 10 yeni uçakla genişletiyor

Bundan iki yıl kadar önce kendi hava kargo operasyonlarını yönetmek için uçak filosu kuran e-ticaret devi Amazon, filosunu genişletme kararı aldı. 40'ıncı kargo uçağını Kasım 2018'de teslim alan Amazon, 40 uçaklık kargo filosuna 10 yeni uçak daha ekleyeceğini duyurdu ve yeni siparişlerini duyurdu.

Amazon, daha önce olduğu gibi yine kargo uçağı konusunda tercihini Boeing'den yana kullandı. Amazon, 10 adet Boeing 767-300 modeli alacak. Amazon bu uçaklarını da yine stratejik ortağı Air Transport Services Group üzerinden kiralama metoduyla alacak ve kargo uçakları tamamen Amazon odaklı olarak uçuşlarını gerçekleştirecek. Bu 10 uçağın önümüzdeki 2 yıl boyunca Amazon'un uçak filosuna aşamalı olarak katılması bekleniyor.

Kısacası 2020 itibariyle Amazon'un 50 kargo uçağından oluşan dev bir kargo uçağı filosu olacak. Şu anda 40 uçağı ile ABD bünyesinde 20'den fazla havalimanına uçuş gerçekleştiren Amazon, bölgesel hava merkezleri de kurmaya devam edecek. Bunun için Amazon ülkenin farklı bölgelerindeki havalimanlarına kargo merkezleri kuruyor ve önümüzdeki yıllarda filoyla birlikte bu hava kargo merkezlerinin de sayısını artıracak.

Amazon'un kendi kargo uçağı filosunu kurması, FedEx ve UPS gibi rakip kargo şirketlerini oldukça endişelendiriyor. Hatta Amazon'un kargo hacminin yüksek olması sebebiyle, Amazon'un bu tarz yeni uçak siparişleri kargo şirketlerinin hisse fiyatlarını dahi etkileyecek bir güce ulaşmış durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.