Türk Telekom'da hisse devri ile birlikte yönetim de değişti

Türk Telekom'da hisse devri ile birlikte yönetim de değişti

Türk Telekom KAP'a yaptığı açıklamalarla yönetimde yapılan değişiklikleri ve hisse devrini kamuoyuna duyurdu. Ojer Telekom'un hisseleri, yeni kurulan özel amaçlı şirket Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.'ye devredildi.

Hatırlayacağınız üzere Türk Telekom'un hakim ortağı Ojer Telekom, bankalardan çektiği kredinin borçlarını ödeyememişti. Bunun üzerine borçlandırmayı yapan bankalar kendi aralarında anlaşmış ve bu anlaşma da Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca onaylanmıştı.

Daha önce kendi aralarında anlaşan Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası ve Akbank da eş zamanlı olarak KAP'a bildirimde bulundu. Bu bankalar da alacaklarına karşılık olarak Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.'de pay sahibi olarak yer aldıklarını kamuoyuna duyurdu.

Yapılan değişikler sonrasında Türk Telekom'un hisse dağılımı şöyle:

  • Levent Yapılandırma A.Ş. - % 55
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı - % 25
  • Türkiye Varlık Fonu - %6.68
  • Halka açık - %13.32

Yeni yönetim şekillendi

Yaşanan hisse devrinin ardından Türk Telekom'un yönetim yapısı değişti. Yönetim kurulu üyelerinden Mohammed Hariri, Cenk Serdar, Faisal Mohammed I Aldughaither ve Al-Hakam Marwan Moh'd Kanafani tüm görevlerinden istifa ederken, yeni yönetim kurulu üyelerinin ataması gerçekleştirildi.

Yeni yönetim kurulu üyelerinin isimleri şöyle şekillendi: Bülent Aksu, Dr. Nureddin Nebati, Hakan Aran, Muammer Cüneyt Sezgin. Bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri ise Selim Dursun, Yiğit Bulut, Sefer Turan ve İbrahim Eren oldu.

Yönetim kurulu başkanlığı koltuğuna ise Türk Telekom'un yeni döneminde hali hazırda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini icra eden Dr. Ömer Fatih Sayan oturacak.

Yeni yönetim kurulu ilk toplantısını 25 Ocak 2018 tarihinde Ankara'da gerçekleştirecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.