Hazine ve Maliye Bakanlığı Türk Telekom'un hisse devrini onayladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Türk Telekom'un hisse devrini onayladı

Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası'nın Türk Telekom‘daki yüzde 55 Ojer Telekom hissesini devralmak için Rekabet Kurumu’na başvuru yaptığını geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise konu ile ilgili Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bir açıklama yapan Türk Telekom, hisse devrinin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından onaylandığını duyurdu.

Hatırlatmak gerekirse Lübnanlı Hariri ailesine ait olan Saudi Oger’e bağlı olan Ojer Telekomünikasyon, 2013 yılında Türk Telekom’da sahip olduğu yüzde 55 hisseyi teminat göstererek 4,75 milyar dolar tutarında kredi almıştı. Fakat Ojer Telekomünikasyon'un aldığı kredinin taksitlerini ödeyemediğini de belirtelim. Hisse devrinin gerçekleşmesi ile birlikte bankalar, kredideki payları oranda hisseye sahip olacaklar.

Türk Telekom tarafından yapılan açıklamayı aşağıda bulabilirsiniz.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Şirketimize iletilen resmi bildirime göre, Ojer Telekomünikasyon A.Ş.'nin ("OTAŞ"), şirketimiz Türk Telekomünikasyon A.Ş.'de (Türk Telekom) bulunan yüzde 55 oranındaki hisselerinin, OTAŞ'a kredi veren bankaların paydaş olacağı bir ortak girişim şirketi (SPV) aracılığıyla devralınması Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygun görülmüştür.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.