Autodesk, inşaat yönetim platformu BuildingConnected'ı 275 milyon dolara satın alıyor

Autodesk, inşaat yönetim platformu olan BuildingConnected'ı 275 milyon dolara satın almaya hazırlandığını duyurdu.
Autodesk, inşaat yönetim platformu BuildingConnected'ı 275 milyon dolara satın alıyor

Temelde bir yazılım firması olan ve tasarım konusuna odaklanan Autodesk, inşaat yönetim platformu olan BuildingConnected'ı 275 milyon dolara satın almaya hazırlandığını duyurdu. Gayrimenkul şirketlerinin ve inşaat firmalarının projelerine nitelikli işçiler bulmalarına ve ihale süreçlerini yönetmelerine yardımcı olan BuildingConnected, platformunda 700 bini aşkın inşaat ile ilgili profesyonel barındırıyor.

Autodesk'in geçtiğimiz ay yine büyük bir satın alma haberi ile karşımıza çıktığını da hatırlatalım. Geçtiğimiz Kasım ayında 2011 yılında kurulan PlanGrid girişimini satın aldığını açıklayan Autodesk, bu satın alma için 875 milyon dolar ödeyeceğini de paylaşmıştı.

PlanGrid ve BuildingConnected girişimlerinin ortak noktasının inşaat ile ilgili süreçleri dijitalleştirmek ve kolaylaştırmak olduğunu da ekleyelim. İnşaat süreçlerinin daha basit bir şekilde yönetilmesine olanak tanıyan BuildingConnected, şirketlere farklı proje katılımcıları arasındaki iletişimi geliştirme imkanı da sunuyor.

Toplamda 1,15 milyar dolar ödeyecek

Kısacası Autodesk yaklaşık 1 ay içinde inşaat süreçlerini basitleştirmek ve dijitalleştirmek için toplamda 1,15 milyar doları gözden çıkarmış oldu. Konu ile ilgili bir açıklama da paylaşan AutoDesk CEO'su Andrew Anagnost, inşaat süreçlerini dijitalleştirme ve otomatik hale getirmek için yatırım yaptıklarını belirtti.

AutoDesk'in amacının tasarım, inşaa etme ve operasyonlar gibi inşaat süreçlerini birbirine bağlamak olduğunun altını da çizen Anagnost, satın almaya hazırlandıkları BuildingConnected firmasının kendini kanıtlamayı başarmış bir firma olduğunu da sözlerine ekledi.

Söz konusu satın alma anlaşmasının gerçekleşmesi ile birlikte BuildingConnected, Autodesk BIM 360, Revit, AutoCAD, PlanGrid ve Assemble Systems gibi çözümlerin arasında katılacak. BuildingConnected CEO'su ve kurucu ortağı Dustin DeVan ise yaptığı açıklamada AutoDesk ile birlikte platformlarını büyüteceklerini dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.