Yapay zeka destekli web veri analizi sunan Import.io, 15,5 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli web veri analizi sunan Import.io, 15,5 milyon dolar yatırım aldı

Dünyadaki verilerin yüzde 90'ının oluşturulmasından dolayı, web verilerini kullanan veriye dayalı analiz yöntemlerine talep son yıllarda daha da artıyor. Opimas Research'e göre, web veri entegrasyonuna yönelik harcamaların 2019 yılında toplamda 5 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor.

Yapay zekanın ise büyük veriyi daha güçlü anlamlandırmada önemi büyük. Müşterilerine web veri entegrasyonu çözümü sağlayan  yapay zeka destekli girişim Import.io ise bu alanda şirketlere yüksek kaliteli veriler sağladığını iddia ediyor.

Kaliforniya merkezli girişim, Seri B yatırım turunda 15,5 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu. Londra merkezli yatırım şirketi Talis Capital'in liderliğinde yapılan tura mevcut yatırımcılar IP Group, OpenOcean, Oxford Capital ve Wellington Partners de katıldı.

Girişim, yatırımı küresel büyümeyi hızlandırmak ve işletmelerin artan ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ürün tekliflerini genişletmek amacıyla kullanmayı planlıyor. Özellikle işletmelerin doğru veriye daha az maliyet ve kaynak ile ulaşmaları için hizmet veren import.io, son iki yılda küresel verilerin  yüzde 90'ının oluşturulmasından dolayı, web verilerini kullanan veriye dayalı analizlere yönelik talebin arttığını iddia ediyor. Opimas Research'e göre ise, web veri entegrasyonuna yönelik harcamaların 2019 yılında  toplamda 5 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor.

Import.io CEO'su Gary Read'e göre dünyanın dört bir yanındaki şirketler, yüksek kaliteli verilere zamanında erişim eksikliği nedeniyle trilyonlarca dolar kaybediyorlar.  Yapılan açıklamada, "Aslında, IBM, düşük kaliteli veri maliyetlerinin ABD'deki işletmelerin yıllık 3 trilyon dolardan fazla olduğunu tahmin ediyor.” diyor.

Read, 2016 yılında şirketin Seri A turunda, Imperial Innovations önderliğinde 13 milyon dolarlık bir yatırım almasının ardından şirket kadrosuna dahil oldu. Read'in, import'un özellikle gelişmekte olan pazarlarda işi ölçeklendirme konusuna yoğunlaşlamasını sağlayarak büyümesinde önemli bir rolü var. Read, dümene geçtiğinden beri, Import.io 3 yıllık büyüme yaşadı.

Yapay zeka, büyük veri alanlarında hizmet veren girişim, son yatırımı ile birlikte bugüne kadarki toplam yatırımını böylelikle 33.3 milyon dolara çıkardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.