Uber'in yolunda ilerleyen Careem, yemek siparişi almaya başladı

Araç çağırma uygulaması Careem, ayrı bir marka oluşturarak Careem Now ismiyle yemek siparişi almaya başladı. Şirket, Careem Now operasyonlarına 150 milyon dolar ayırdı.
Uber'in yolunda ilerleyen Careem, yemek siparişi almaya başladı

Ülkemizde de faaliyet gösteren Orta Doğu merkezli araç çağırma uygulaması Careem, yeni markasıyla birlikte yemek siparişi uygulması olarak faaliyet göstermeye başladı. Careem Now markasını oluşturan ve bu amaca yönelik yeni bir uygulama da geliştiren Careem Now, Birleşik Arap Emirlikleri'in Dubai ve Suudi Arabista'ın Cidde şehirlerinde operasyona başladı.

Careem'in 33 milyon müşteriye sahip olduğu bilinirken, Careem Now'ın bu müşterileri birer Careem Now müşterisine çevirme konusunda adımlar atacak. Müşteriler, Careem Now hesaplarına Careem üyelikleriyle giriş yapabilecek. Bu da üye kazanma konusunda Careem Now'ın bir sıkıtısı olmayacağı görüşünü güçlendiriyor. Yine de hizmet kalitesi ve operasyon gücü Careem Now'ın kaderini belirleyecek öğelerden olacak.

Careem Now, Careem ekibiden ayrı olarak bir operasyon merkezi kurmuş. Careem Now için ayrı bir uygulama ve çağrı merkezi hazırlanmış. Careem Now'ın en büyük avantajlarından birisi de bölgede halen telefonla verilen siparişlerin büyük bir payı olması. Kısacası elde değişmesi beklenen bir kullanım alışkanlığı var ve Careem Now, bunu gerçekleştirerek pazaran pay kapmayı amaçlıyor. Paylaşılan bilgilere göre yemek siparişi pazarının sadece yüzde 15'i uygulamalar aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Kalan yüksek çoğunluk ise halen yemek siparişlerini geleneksel yöntem telefon aracılığıyla veriyor.

Bölgedeki mobil internet kullanım oranlarının 2020 itibariyle yüzde 48 olacağı tahmin edilirken, bu rakamın 2016 yılında yüzde 38 olduğunu ve bölgedeki mobil internet penetrasyonunun artmasının, Careem Now'a da ilgiyi artıracağını tahmin etmek zor değil ve belli bir potansiyel kazandıracağı da bir gerçek.

Careem'in Orta Doğu bölgesinde ciddi rakipleri de bulunuyor. Yemeksepeti'ni satın alan Delivery Hero'nun Birleşik Arap Emirlikleri'nde mevcut olan operasyonları var Talabat ve Carriage'in yanı sıra, daha önce Yemeksepeti'nin yurtdışı açılımıyla oluşturduğu foodonclick.com markası da halen faaliyette. Dolayısıyla Careem Now'ı rakibi bol bir pazarı bekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.