Twitter'da kronolojik sıralama geri geldi

İki ay önce iki farklı akış seçeneği sunan yeni anasayfa düğmesini test etmeye başlayan Twitter, bu özelliği yayına alıyor. Zaman akışında en son atılan Tweet'ler yani kronolojik Tweet'ler ile kullanıcıya özel Tweetler arasında denge kurmak isteyen şirket, özelliği Türkiye'de bu hafta yayına alacak.

Bu yeni anasayfa düğmesinin yayına alınmasının sebebinin kullanıcılardan alınan geri bildirimler olduğunu belirtelim. Twitter, kullanıcıların son dakika haberler çıktığında ya da canlı etkinlikler sırasında bazen sadece en güncel veya sadece ters kronolojik sırayla düzenlenen Tweet’leri görmeyi tercih ettiğini belirtiyor.

Bu geri bildirimler ışığında birkaç ay önce Önce en iyi Tweetleri göster ayarını güncelleyen şirket, kullanıcıların zaman akışında yalnızca ters kronolojik şekilde sıralanan Tweetleri görebilmesini sağladı. Bunun yanı sıra test sürecindeki iki farklı akış seçeneği sunan yeni anasayfa düğmesi de kullanıcıların zaman akışını kontrol etmesini kolaylaştırdı.

Bu hafta iOS üzerinden kullanıma sunulacak olan bu yeni ayar sayesinde kullanıcılar, en yeni Tweet'leri görmek için zaman akışının en üstündeki ışıltı simgesine tıklayabilecek. Aynı şekilde kullanıcıların bu simgeye dokunarak, bir süre Twitter’a girmemiş olsa bile top Tweet’leri görmesi ve güncel konuları yakalayabilmesi de mümkün.

Twitter bu yeni düğmeyi test ettiği süre boyunca, kullanıcıların Twitter'ı daha kullanışlı, bilgilendirici ve eğlenceli buldukları için sohbetlere daha fazla dahil olduklarını ve Twitter'da daha çok zaman geçirdiklerini gördüğünü söylüyor. Üstelik etkileşim yönünden aktif olan bu kullanıcıların daha önce Önce en iyi Tweetleri göster özelliğini devre dışı bırakan kullanıcılar olduğu görülüyor.

Bu etkileşim karşısında Twitter ise bu kolay erişim seçeneğiyle, Önce en iyi Tweetleri göster ayarını kaldıracağını belirtiyor.  Bununla beraber şirket, zaman akışıyla ilgili yeni geliştirmelerin yolda olduğunu da ifade ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.