Online köpek gezdirme hizmeti veren girişim: DogGO

Online köpek gezdirme hizmeti veren girişim: DogGO

Tek başına yaşayan, çalışan ve çoğu zaman evde vakit geçiremeyen köpek sahiplerinin en büyük problemlerinden biri, hiç şüphesiz köpeğini düzenli olarak gezdirmeye vakit bulamamak olarak karşımıza çıkıyor. Köpekler de sosyalleşmek, ihtiyaçlarını gidermek ve evin boğucu havasından uzaklaşmak için düzenli olarak dışarı çıkmak zorunda kalıyorlar. Evcil köpek buna ihtiyaç duyarken, köpeğin sahibi de buna vakit bulamayınca ortaya online olarak köpek gezdirme hizmeti veren DogGO devreye giriyor.

Köpeklerin sağlıklı olmaları, enerjilerini atabilmeleri için her gün en az 45’er dakikalık yürüyüşlere ihtiyaç duyduklarını söyleyebiliriz. Bu 45 dakika nereden bakarsanız sabah işe gitmeden önce en az 1-1,5 saat erken uyanmanız anlamına geliyor. DogGO ise evcil hayvan sahibini bu dertten kurtarmayı hedefliyor ve mobil uygulama üzerinden köpek gezdirme hizmeti vererek faaliyet gösteriyor. Girişim bu hizmetle beraber evcil hayvan sahiplerine aradıkları güvenli hizmeti sunmayı ve ulaşılabilir hale getirmeyi, Türkiye’de sahiplenmeyi artırmayı ve köpek bakım kültürünü bir nebze de olsa oturtabilmeyi hedefliyor.

2017 yılı ortasında, birkaç lise ve üniversite arkadaşlarından oluşan bir ekiple kurulan DogGO'nun fikir sahipleri Mehmet Oğul Gürsoy ve Ömercan Dede iken, operasyonlarla Cem Elibol ilgileniyor. Yazılımda Barış Karan, finans bölümünde Cem Doğancı, İK'da Dilara Kongur, pazarlama bölümünde ise Cansu Tokuç ve Mehmet Emir Çağan ekibin diğer üyeleri olarak karşımıza çıkıyor.

4 ayda 1500'den fazla yürüyüş

Yaklaşık 1,5 senedir geliştirilen DogGO'da, 4 ayda 150’nin üzerinde farklı köpek ile 1500’ün üzerinde başarılı yürüyüş gerçekleştirildi. Son 2 ayda köpek gezdirme hizmeti alan kullanıcıların yeni gezdirme talebinde bulunma ortalamalarının ise yüzde 75’in üzerinde olduğunu belirtelim. Şu anda DogGO Oryantasyonu’ndan geçmiş 87 walker bulunuyor ve bu walker'ların 60'ı aktif olarak faaliyet gösteriyor. Hizmet verilen bölgelerden dolayı Kadıköy ve Beşiktaş’tan gelen başvuruların öncelikli değerlendirildiğini hatırlatalım. Walker'ların çoğu ise üniversitede okuyan, köpekleri çok seven ve genelde evcil sahibi kişilerden oluşuyor. Platformda sadece IBPSA üyesi olan tecrübeli köpek eğitmenleri tarafından verilen oryantasyonu başarıyla tamamlayan Walker'lar ile yürüyüşler gerçekleştiriliyor.

GPS takibi ve anlık fotoğraf talep edebilme özelliği

Platform üzerinden köpek gezdirmek için üç farklı plan yapılabiliyor. Bunlardan biri anlık gezdirme iken, diğeri önceden tarihi belirlenen planlı gezdirme ve düzenli olarak gezdirmeyi odağına alan aylık gezdirme olarak karşımıza çıkıyor. İlk gezdirmelerde her zaman ücretsiz gerçekleştirilen bir tanışma yürüyüşü yapılıyor ve bu şekilde hem köpeği tanınmış oluyor hem de köpek sahibi DogGO’yu ve walker'ı tanıyor. Anlık köpek gezdirme seçeneğinde acil bir durum karşısında 1 saat içerisinde köpek gezdirme hizmeti sağlanabiliyor. Bunun yanında, uygulama üzerinden GPS takibi, anlık fotoğraf talep edebilme gibi özellikleri de bulunuyor. Kaka ve çiş pinleri ile köpek sahibine köpeğinin sağlığıyla ilgili önemli bir veri olan tuvalet durumu paylaşılıyor. Yürüyüş sonunda, yürüyüş raporu ile gezdirmenin detayları evcil hayvan sahibine gönderiliyor. Yürüyüş gelirlerinin bir bölümünün sosyal sorumluluk projeleri için ayrıldığını da belirtelim. Yakın zamanda belediye ve üniversitelerle birlikte gerçekleştirilecek projeler olduğunu da hatırlatalım.

Henüz bir yatırım almayan DogGO, gelir modeli olarak paylaşım ekonomisini tercih ediyor ve köpek gezdiriciler iş yaptıkça bundan gelir elde ediyor.

Yakın zamanda iOS ve Android uygulamaları yayına alınacak olan DogGO, kısa sürede tüm İstanbul'da faaliyet göstermeyi hedefliyor. Girişimin diğer hedefleri arasında pet sahiplerinin herhangi bir nedenden dolayı evinden uzun bir süre uzak olması durumunda dostlarına düzenli bakım sağlayabilecek güvenli bir sistem kurmak ve sahiplendirmeye teşvik edici projeler yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.