Kadınları anne olduktan sonra iş hayatına geri döndüren girişim: The Mom Project

Pek çok kadının anne olduktan sonra profesyonel iş hayatına geri dönmemesi ya da geri dönememesi üzerine kurulan girişim The Mom Project, 8 milyon dolar Seri A yatırımı aldı.
Kadınları anne olduktan sonra iş hayatına geri döndüren girişim: The Mom Project

İnsan kaynakları dikeyinde özel bir girişim olan The Mom Project, hedef aldığı çalışan grubunun ismiyle de anılıyor. ABD'de çalışan ve aktif profesyonel iş hayatında olan kadınların yüzde 43'ünün doğum izninden sonra işe dönmediklerini fark eden girişim, özellikle bu grubu hedef almış. Annelik izninden sonra çalışmama kararı alanlar kadar kariyerine kaldıkları yerden devam edemeyen anneler de bulunuyor. Tüm bu durumların farkında olan The Mom Project ise, iş hayatına dönmek isteyen annelerle şirketleri bir araya getiriyor.

2016 yılında Allison Robinson tarafından kurulan girişim, son olarak 8 milyon dolar Seri A yatırımı aldığını da açıkladı. Grotech Ventures ve Initialized Capital'ın liderlik ettiği yatırım turuna Aspect Ventures ve hali hazırdaki yatırımcılardan Atlanta Seed Company, Engage Ventures, OCA Ventures, BBG Ventures, IrishAngels ve Wintrust Financial da katıldı. Şirket daha önce aldığı tohum yatırımla birlikte toplam yatırım miktarını ise 11 milyon dolara çıkardı.

Chicago merkezli girişim şimdiden pek çok firmayı da kendisine çekmeyi başarmış. Aralarında P&G, BP ve AT&T gibi firmaların da bulunduğu pek çok firma, anne olmaları sebebiyle iş hayatına ara vermiş yetenekleri kendisine çekmeye çalışıyor. Bununla birlikte, çalışma şartları konusunda annelere de kolaylık sağlanıyor. Bu anlamda anneler The Mom Project'e kayıt olurken, hangi şartlarda çalışmak istediklerini de belirtebiliyor. Kısacası tam zamanlı bir çalışma da kabul edilebilirken, annelerin aradığı çalışma şartları da gözetiliyor. Yeniden profesyonel iş hayatına dönmek isteyen anneler de böylece kendilerine uygun bir şirketle eşleşerek, iş görüşmesi süreçlerine başlayabiliyor.

Şu ana kadar bünyesinde 75 binden fazla üyesi bulunan The Mom Project, bu anlamda pek çok anneyi üyesi yapmayı başarmış. Bununla birlikte 1000'den fazla şirket de The Mom Project sistemine kayıtlı. Bu firmalar da çalışan ihtiyaçları söz konusu olduğunda The Mom Project'e başvurabiliyor.

Girişimin kurucusu Allison Robinson'ın da eski bir P&G çalışanı olduğunu son olarak belirtelim. Hatta Robinson, ayrıldığı doğum izninde bu girişimini kurmaya karar veriyor ve eski firması P&G'yi de müşterisi yapmaya başlıyor. Ülkemizde Prima olarak bilinen Pampers markasının stratejisinden sorumlu olarak P&G'de çalışan şimdi The Mom Project'in CEO'su olarak iş fikrini geliştiriyor. Bu anlamda kariyerine devam etmek isteyen anneleri yeniden kurumsal hayata döndürmeyi amaçlayan bir girişim kurduğunu ve kurumsal hayatı terk eden başarılı bir kadın girişimci haline geldiğini belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.