Apple, Face ID ve Touch ID'nin aynı iPhone üzerinde kullanılma fikrini patentledi

Apple, Face ID ve Touch ID'nin aynı iPhone üzerinde kullanılma fikrini patentledi

Apple son dönemde çıkardığı iPhone ve iPad'lerde önce Touch ID, sonra da Face ID'yi denedi. Her ne kadar Touch ID özelliklerinin kaldırılması ve Face ID'nin gelmesi müşterilerin bir seçeneği olmasa da, muhtemelen Apple için ikisini de aynı cihaza koymak belirli bir maliyeti beraberinde getirecekti. Fakat şimdi Apple yaptığı patent başvurusuyla birlikte kullanıcılara iPhone'larda alternatif sunacak gibi gözüküyor. Böylece gelecek dönemde Apple cihazlarında hem Touch ID seçeneği hem de Face ID özelliklerini görmemiz mümkün olacak.

Patently Apple adlı site tarafından sızdırılan habere göre, Apple'ın Avrupa Patent Ofisi'ne yaptığı başvuru sonuçlandı. Böylece Apple farklı biyometrik doğrulama özelliklerini aynı telefona koyabilecek. Bununla birlikte Apple'ın aynı patentlere akıllı telefonlarının yanında akıllı saat ibaresi eklemesi, Face ID ve Touch ID özelliklerinin Apple Watch'lara da geleceği ihtimalini yükseltti. Apple'ın gelecekteki ürün çizgisinde Face ID ve Touch ID destekli Watch'lar da görmemiz olası.

Apple her ne kadar Touch ID için bugün "Home" butonu üzerindeki bir sensör aracılığıyla çalışsa da, bundan sonraki süreçte Apple'ın ekran üstünden Touch ID desteği sunacağı tahmin ediliyor. Zaten bu patentin de ona yönelik olarak alındığı tahmin ediliyor. Huawei Mate 20 RS Porsche isimli telefonda ise bu özellik var, yani kullanıcılar parmak izi okuyucu özelliğini telefonun ekranı üzerinden parmaklarını okutarak deneyimleyebiliyor.

Apple'ın her ne kadar daha önce Touch ID'yi tamamen terk edeceği ile ilgili dedikodular ortaya çıksa da, bu adımla birlikte Apple belki de önümüzdeki yıl çıkartacağı ürün çizgisinde bu ikili kombinasyona tekrar yer verebileceği ortada. Bununla birlikte yapılan testlerde Touch ID'nin yerini alan Face ID'nin daha yavaş kaldığı kanıtlanmıştı. İki özelliğin rakip olarak değerlendirilmesi ne kadar doğru olur bilinmez ama gelecek modellerde ikisinin de sunulmasının müşteriye ekstra güvenlik (mesele parmak izinizi okuturken aynı zamanda bir de yüz taraması yapılarak doğrulama) ve seçim yapma şansı sunacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.