Microsoft'dan yeni web analiz ürünü: Clarity

Microsoft'dan yeni web analiz ürünü: Clarity

Microsoft web geliştiricilere sunduğu araçlara bir yenisini ekledi. Kullanıcıların web sitesindeki davranışlarını anlamlandırma, web sitesinin ısı haritalarını çıkarma amacıyla kurulan girişim, web geliştiricilerin sitelere girdiğinde gösterdikleri kullanıcı davranışının tespit edilmesine yardımcı oluyor.

Clarity ile web geliştiricileri kullanıcıların davranışlarını daha iyi anlayacak. Böylece kullanıcıların web sitelerine girdiklerinde nasıl bir yol izledikleri, ne yaptıkları, nereye baktıkları ya da web sitesini neden terk ettiği gibi çok önemli soruların cevapları, görselleştirilmiş olarak Clarity ile gün yüzüne çıkacak. Bununla birlikte Clarity'nin yapay zeka ve makine öğrenme yetenekleri de mevcut. Web geliştiricilere zaman kazandıracak şekilde oturumları analiz edecek Clarity platformu "Interesting Sessions" özelliğiyle olağan dışı kullanıcı aktivitelerini de gösterecek. Böylece web geliştiriciler sitelerine müdahale ederken veriye dayalı değişiklikler yapabilecek.

Clarity şimdilik beta olarak piyasaya sürüldü ve HTML sayfasına gömülen ufak bir JavaScript koduyla çalışmaya başlıyor. Clarity üzerinden oluşturulan proje ile oluşturulan ve siteye eklenen kod daha sonra web sitesini dinlemeye başlıyor. Clarity, Microsoft Azure sunucularında barındırılıyor.

Son dönemde oldukça aktif olan web analizi ve A/B testi ürünlerine bir yenisi daha eklenmiş oldu. Clarity'nin hali hazırda piyasada olan ve oldukça güçlü konumlarda olan Google Optimize ve Optimizely gibi rakipleri bulunuyor. Clarity'nin ücretsiz olarak kullanıma sunulduğunu da belirtelim.

Clarity ürününü ve çalışma prensiplerini anlatan videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=iPlE3PMXG1A

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.