Ukraynalı dijital banka Monobank gözünü İngiltere pazarına dikti

Ukraynalı dijital banka Monobank gözünü İngiltere pazarına dikti

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Ukrayna'nın başkenti Kiev'de kurulan dijital bankacılık girişimi Monobank, kısa zaman içerisinde ciddi bir başarı elde etti. 600 binden fazla müşteri edinimi gerçekleştiren ve 70 milyon pound büyüklüğünde bir kredi hacmi elde eden fintech girişimi, şimdi de İngiltere pazarında yeni bir dijital banka kurmayı hedeflediğini açıkladı.

Monobank'ın üç kurucu ortağı Dima Dubilet, Misha Rogalskiy ve Oleg Gorokhovskiy aynı zamanda eski iş arkadaşları. Ukrayna'nın önde gelen bankalarından olan ve 20 milyondan fazla müşterisi bulunan PrivatBank'ta çalışan üçlü, 2016 yılında PrivatBank'ın ulusal bankaya dönüştürülmesiyle şirketten ayrılmış ve Monobank girişimi için çalışmalara başlamış. Üçlü, 2019 yılı içerisinde İngiltere'de bir dijital banka açmak istediklerini belirtti ancak konuyla ilgili başka herhangi bir bilgi vermedi.

Monobank yenilikçi ürünleriyle dikkat çekiyor

Temel kredi ürünlerinin ve bankacılık uygulamalarını yanında Monobank, denediği yeni ürünlerle de dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bir fintech girişimi. Örneğin "Sports Deposit" adını verdikleri hesapla Monobank, müşterilerinin günlük aktivitelerini takip ediyor. Bu özel spor birikim hesabını açan kullanıcılar akıllı telefonları üzerinden bankalarının kişisel sağlık verilerini takip etmesine izin vererek bağlıyor. Hesap kullanıcılarına yüzde 17'lik faiz oranı sunarken, müşterinin günlük adım hedefi olan 10 bin adımı tamamlayamaması halinde faiz oranını yüzde 17'den yüzde 15'e düşürüyor.

Müşterilerini daha sağlıklı bir yaşama yönledirme konusunda da çıkardıkları yeni ürünle katkıda bulunan Monobank, bu tarz geliştirdiği yenilikçi özelliklerle İngiltere pazarına da açılabilir. Ukrayna'da başarılı bir konumda olmasına rağmen, Monobank'ın 2019 yılında İngiltere'ye aynı isimli mi açılacağı yoksa yeni bir isimle mi boy göstereceği şimdilik belirsizlik. Ancak bu adımın, Monobank için ciddi bir yatırım gerektirdiğini ve fintech girişiminin yakın gelecekte adını bir yatırım haberiyle ya da ortaklıkla duyma ihtimalimizin yüksek olduğunu son olarak belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.