Fintechte kadın gücü: European Women Payments Network'ün ilk Türkiye buluşması gerçekleşti

European Women Payments Network’ün ilk Türkiye buluşması ödeme, fintech ve bankacılık alanlarındaki kadın profesyonelleri bir araya getirdi.
Fintechte kadın gücü: European Women Payments Network'ün ilk Türkiye buluşması gerçekleşti

Cybertonica ile ING İnovasyon Merkezi sponsorluğunda ve ÖDED’in desteğiyle gerçekleşen European Women Payments Network’ün ilk Türkiye buluşması ödeme, fintech ve bankacılık alanlarındaki kadın profesyonelleri bir araya getirdi.

2015 yılında Martha Mghendi-Fisher tarafından Amsterdam’da kurulan ve finansal hizmetler sektöründe her alanda çeşitliliği ve katılımı artırmayı hedefleyen  bir destek ağı olan European Women Payments Network (EWPN), Türkiye’deki ilk buluşmasını 13 Aralık’ta gerçekleştirdi. Buluşmada Türkiye'de fintech sektörünün geleceği ve kadın yeteneklerin sektörün gelişimindeki rolü ve önemi konuşuldu. Etkinliğin açılış konuşmasını EWPN Türkiye Elçisi ve Cybertonica Pazar Geliştirme Yöneticisi Melike Belli yaptı. Belli, EWPN’i tanıttıktan ve organizasyonun hedeflerini anlattıktan sonra, Türkiye ve dünyadan finans ve teknoloji sektörlerine dair cinsiyet çeşitliliği ve katılım verilerini paylaştı.

Melike Belli'nin konuşmasından sonra gerçekleştirilen panel oturumuna oturumuna, ODTÜ İşletme Bölümü’nden Prof. Dr. Özlem Özdemir, Teknoloji Yatırımcısı ve Engin Group Consorcium Yönetim Kurulu Üyesi Hande Enes, manibux’ın Kurucusu Canan Akmanoğlu Bayrak, PytchVentures’ın Yönetici Ortağı Cemal Hamitoğulları ile ING Bank Hukuk Müşaviri ve Veri Koruma Görevlisi Sedef Kılavuz Balcı katıldı.

Katılımcılar, Türkiye'de fintech sektörünün geleceğini, fintech girişimlerinin sahip oldukları fırsatlar ve yaşadıkları zorlukları, girişimlerin müşterilere sunduğu hızlı ve kolay kullanılır çözümleri ele aldı. Ayrıca bankaların yenilikçi teknolojilere yaptıkları yatırımlar, üniversitelerin sektörün ihtiyacı olan donanımlı yetenekleri yetiştirmekteki yeri, Türkiye’de teknoloji yatırımlarının durumu, kadın yeteneklerin ve destek ağlarının sektörün gelişimine olan katkısı da ele alınan konular arasındaydı.

European Women Payments Network'ün Türkiye'deki ikinci buluşmasının bahar döneminde gerçekleştirileceğini de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.