Süreç madenciliği yazılımı Minit, Earlybird'den 3,3 milyon euro yatırım aldı

Süreç madenciliği yazılımı Minit, Earlybird'den 3,3 milyon euro yatırım aldı

Slovakya merkezli bir girişim olarak karşımıza çıkan Minit, süreç madenciliği konusunda çözümler üretiyor. Sunduğu süreç madenciliği yazılımı sayesinde şirketlerin iş süreçlerinin gerçekten nasıl çalıştığını öğrenmelerine olanak tanıyan Minit, 3,3 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Söz konusu yatırım Earlybird Venture Capital tarafından kurulan ve doğu Avrupa bölgesine odaklanan yatırım fonu olan Digital East Fund ve OTB Ventures tarafından yapıldı. Alınan yatırımın Ar-Ge, satış, pazarlama ve danışmanlık ekiplerini genişletmek için kullanacak olan Minit, aynı zamanda yatırım ile birlikte küresel pazarda büyümeyi de hedefliyor.

Sunduğu yazılım ile iş süreçleri ile ilgili verileri analiz eden Minit, karmaşık iş süreçlerinin gerçekte nasıl gerçekleştiğini detaylı bir şekilde kullanıcısına sunarak şirketlerin belli alanlarda tasarruf etmesine olanak tanıyor. Slovakya, Hollanda ve ABD'de ofislere sahip olan Minit, geliştirdiği süreç madenciliği yazılımı sayesinde şirketlerin üretim, finansal prosedürler, banka kredileri onayları ve sigorta talepleri işleme gibi kritik iş süreçlerinin kolaylaştırmasına da yardımcı oluyor.

Minit sayesinde bu süreçlerin detaylı olarak anlaşılması, işletmelerin robotik süreç otomasyonu ve büyük sistem değişiklikleri gibi önemli dönüşüm çalışmalarının daha kolay bir şekilde gerçekleşebiliyor. Konu ile ilgili bir açıklama da yapan Earlybird Venture Capital partneri Dan Lupu, Minit'in yakın gelecekte katlanarak büyümesi beklenen bir alanda dünya standartlarında bir ürün yarattığının altını çizdi.

Yatırım ile birlikte ekiplerini büyüteceklerini ve yapay zeka konusunda çalışmalar yapacaklarını dile getiren Minit CEO'su Rasto Hlavac, yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojileri sayesinde süreçler ile ilgili daha değerli bilgiler paylaşmayı planladıklarını da iletti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.