LinkedIn'e göre ABD'de en çok büyüme gösteren iş: Blockchain geliştiriciliği

LinkedIn'e göre ABD'de en çok büyüme gösteren iş: Blockchain geliştiriciliği

LinkedIn tarafından yayınlanan 2018 Emerging Jobs Report'da bu yılın en çok büyüme gösteren iş kolları ve işleri belli oldu. Dünyanın en büyük profesyonel iş ağlarından birisi olan LinkedIn, yayınladığı raporda bu yıl içerisinde büyüyen işleri konu aldı.

Ekonomist Guy Berger tarafından kaleme alınan yazıya göre kullanıcılar tarafından girilen yetenekler göze alındığında, LinkedIn'e en çok eklenen skill "Artificial Intelligence (AI)" yani yapay zeka olmuş. Son dönemde kullanıcıların profillerine sahip olduklarına dair ekledikleri en çok yeteneğin yapay zeka olması şaşırtıcı değil. Çünkü bu alanda çalışmaların ciddi oranda arttığı biliniyor ve yapay zeka destekli uygulamaların sayısı da sürekli artıyor. Yapay zeka ile ilgili yeteneklerin 2015 yılından 2017 yılına yüzde 190 oranında arttığı gözlenmiş.

İstikrarlı işler hangileri?

Her ne kadar yapay zeka gibi yeni nesil işler yükselişte gözükse de, temel yönetim fonksiyonlarının üstlenildiği yönetici asistanlığı, satış geliştirme gibi operasyonel işler de gelişmekte olan işler arasında yerini aldı. ABD'de en hızlı büyüyen rollere bakıldığında Yazılım Mühendisliği, Hesap Yöneticiliği ve İşe Alım Uzmanı rolleri de aynı hızda büyümelerini sürdüğü gözlemleniyor.

Son dönemde hepimizin en çok konuştuğu kavramlardan birisi de blockchain ve bu alanda pek çok fırsat var. LinkedIn kullanıcıları kariyerleri açısından da bunu çok sık değerlendiriyor. ABD genelinde iş ilanlarına bakıldığında en çok aranmaya başlayanlar meslekler arasında da Blockchain geliştiricileri yer alıyor. Bunun yanı sıra makine öğrenme mühendisleri de listede kendine geniş yer bulmuş durumda. Blockchain geliştiricileri geçtiğimiz döneme oranla 33 kat fazla aranırken, makine öğrenme konusunda uzman mühendisler de 12 kat fazla ilgi görüyor.

Blockchain alanında çalışanların çoğu IBM, ConsenSys ve Chainyard gibi firmalarda yoğunlaşmış. Bu geliştiricilerin çoğu kriptoparalar konusunda da aynı zamanda uzman. Makine öğrenme konusunda çalışan mühendisler ise ağırlıklı olarak Apple, Intel ve Nvidia'da çalışıyor. Bu büyüyen işlerin odağındaki şehre baktığımızda ise şaşırtıcı olmayan şekilde Silikon Vadisi'ne ev sahipliği yapan San Francisco öne çıkıyor.

LinkedIn yine son yıllarda büyük büyüme gösteren ve istikrarlı olarak büyüyen iş alanlarını da sıralamış. Şu anda hali hazırda LinkedIn'de 80 binden fazla yazılım mühendisliği ilanı var. Yani kendisine kariyer yolu çizecekler için yazılım mühendisliği halen çok iyi bir seçenek. Müşteri yöneticiliği de aynı zamanda oldukça revaçta. 16 binden fazla açık iş ilanı ile hem satış hem de yönetim yeteneklerinin olması gereken bu rol de önem kazanmaya devam ediyor. Listede işe alım uzmanlığı, proje yöneticiliği ve ürün yöneticiliği gibi alanlarda da ciddi açık olduğu görülüyor. Daha doğrusu, bu alanlarda binlerce iş ilanı LinkedIn üzerinde mevcut.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.