GP Bullhound'a göre 2019 yılında öne çıkacak teknoloji trendleri

GP Bullhound'a göre 2019 yılında öne çıkacak teknoloji trendleri

GP Bullhound, uzun bir süredir düzenli olarak yayınladığı teknoloji tahminlerinin 2019 sonuçlarını açıkladı. 2019 yılında dijital bankacılıktan uygulama dağıtımına, perakende teknolojisinden kripto paraya birçok teknoloji dikeyinin büyüme göstereceğini ön gören GP Bullhound, raporunda takip edilmesi gereken şirketlere ve girişimlere de yer verdi. GP Bullhound'ın 2019 yılında büyüme göstereceğini düşündüğü trendler şu şekilde sıralanıyor:

Dijital bankacılık yükselmeye devam ediyor

2017 ile 2018 arasında dijital bankacılık alanında yüzde 24'lük bir artış oldu. Bu artışta dijital işlemlerde, ABD'nin 3'te 2'lik bir kısmının akıllı telefonlarını cüzdan olarak kullanması etkili oldu. Durumun böyle olması alışılmıştan farklı bir ortam yaratıyor ve geleneksel finans kuruluşlarının da bu konuda değişikliklere gitmelerine neden oluyor. Tüm bu gelişmelerden sonra, yenilikçi dijital bankacılık çözümleri üreten girişimler gelen talepler nedeniyle hızla büyümek istiyor ve yatırımcılar fintech odağında ilerlemeye devam ediyor.

Uygulama dağıtımları Apple ve Google'dan uzaklaşıyor

Uygulamalardan elde edilen gelirler, Apple ve Google gelirlerinin yüzde 20'si ve yüzde 18'ini oluşturuyor. Apple ve Google bu konuda uygulama yapımcılarından ilk yüzde 30 olmak üzere yüzde 15'in üzerinde komisyonlar alıyor. Ancak önümüzdeki yıl uygulama dağıtımlarının Apple ve Google üzerinden yapımcıların kendi platformlarına kayacağını söylemek mümkün görünüyor. Raporda buna örnek olaraksa Epic Games'in verilmiş olduğu belirtelim.

Çalışan katılımı yüksek teknolojiyle şekilleniyor

İşe alım süreçleri, veri analizi ve sermaye İnsan Kaynakları'nın yeni teknoloji tarafından yerle bir edilecek olan üç temel birimini oluşturuyor. Ekiplerin yönetim şekilleri üzerindeki iç süreçlerin, önümüzdeki dönemde yapay zeka yoluyla gerçekleştirilebileceği ön görülüyor.

Perakende teknolojisi daha akıllı hale geliyor

Fiziksel dünyada satış uzun bir süredir e-ticaretin zirvesini oluşturuyor. Bu ürünlerin alımları küresel perakendenin yüzde 88'ini oluşturuyor. Bundan dolayı teknoloji devleri ve girişimler dikkatlerini online dünyadan ziyade fiziksele çevirmek zorunda kalıyorlar. Böylelikle yeni bir perakende dönemi ortaya çıkıyor ve geleneksel perakendecilik teknolojiyle buluşmuş oluyor.

Yapay zeka, dünyanın sonunu değil kendini tekrarlamanın sonunu getiriyor

Medya, uzun bir süredir teknolojinin bu denli gelişiyor olmasının beyaz yakalının sonunu getireceğini söylüyor. GP Bullhound'ın öngörüsüne göre böyle bir şey söz konusu değil. Ancak yapay zeka, iş hayatında yapılan bazı tekrarların sonunu getirecek. Bununla birlikte çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve daha esnek çalışma saatlerinin artırılmasına da imkan tanıyacak. Kısacası yapay zekanın yükselişi insan ihtiyacını ortadan kaldırmayacak.

Aboneliği, reklamcılığın çevresinde şekillenecek

Kaliteli içeriğe ve tüketici alışkanlıklarına baktığımızda birçok kişinin paralı üyelikleri tercih ettiğini görüyoruz. Globalde baktığımızda buna verebileceğimiz en anlaşılır örnekler de hemen hemen birçok kişinin kullandığı Netflix ve Spotify üyelikleri olacaktır. Her ne kadar dijital reklamcılık yavaşlamış olsa da bu tür üyeliklerin dijital reklamcılığı farklı yönlere evireceğini söylemek de mümkün görünüyor.

Reklam alanındaki ikilik ortadan kalkıyor

Geçtiğimiz dönemlerde reklamverenler, Google ve Facebook ikilisinden uzaklaşmak için Amazon'da 4,6 milyar dolar harcadı. Şu anda pazarın yüzde 58'ini elinde tutan bu ikilinin önümüzdeki dönemde etkisini yitireceği ön görüşüyor. Reklamverenlerin bununla ilgili olarak kendi uçtan uca servisini geliştirecekleri düşünülüyor.

Aynı günde teslimat yaygınlaşacak

Yaşı 35'in altında olan internet kullanıcılar, herhangi bir e-ticaret sitesinden alışveriş yaptıkları zaman ürünün ellerine aynı günde geçmesini istiyorlar. Ancak ABD'de bile en popüler 50 e-ticaret sitesinden sadece 2'si kullanıcıya bunun garantisini veriyor. Amazon gibi perakende devleri bunun üzerinde çalışıyor ve aynı gün teslimatı daha da yaygınlaştırmayı hedefleniyor. 2019'da daha fazla şirketin buna odaklanacağını söylemek mümkün.

Teknoloji sektöründe kadın çalışan sayısı artıyor

Her ne kadar teknoloji sektörü erkek egemenliğinde olsa da günden güne bunun değişmeye başladığını görüyoruz. Kadınların kurduğu girişimler daha da artmaya başlarken, yazılım alanında da aynı şekilde kadınların atağa geçtiğini söyleyebiliriz. 2019'da bunun daha yüksek seviyelere ulaşacağı ve bu alandaki erkek egemenliğinin azalacağı düşünülüyor.

Kripta para daha da büyüyecek

GP Bullhound'a göre regülasyonlar değişmeye başlıyor ve bu da kripto paranın önünü açıyor.

GP Bullhound'ın 2019'a dair ön görüleri yukarıda açıkladığımız şekilde. Bu ön görülerden yola çıkarak takip edilmesi gereken teknoloji şirketleri ve girişimlere de buradan göz atabilirsiniz. Ayrıca GP Bullhound'ın geçtiğimiz yılki tahminlerinin 10'undan 9'unun tuttuğunu da belirtelim. Yazıyı bir kere daha bunu düşünerek okumanızda ve ona göre ilerlemenizde fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.