Dikey tarım girişimi Bowery, GV öncülüğünde 90 milyon dolar yatırım aldı

Dikey tarım girişimi Bowery, GV öncülüğünde 90 milyon dolar yatırım aldı

Küresel gıda sorunu giderek büyüyor. Dünya nüfusundaki hızlı artış, küresel ısınma, küreselleşme ise bu sorunun büyümesindeki başlıca nedenler olarak gösteriliyor. Öyle ki,  2050 yılına gelindiğinde gezegenimizdeki insan nüfusunun 10 milyarı geçmesi bekleniyor.

Bu nüfusun %75'inin hayatını kentsel bölgelerde sürdüreceği bir öngörü. Sınırlı kaynakların olduğu gezegenimizde 2050 yılında yüzde 70 daha fazla gıda üretimine ihtiyaç duyuluyor. Bu, gelecek 30 yılda son 10.000 yılda üretilen gıdadan çok daha fazlasının üretilmesine ihtiyaç duyulduğu anlamına geliyor.

Yukarıda paylaştığım bu veriler,  dikey tarım alanında hizmet veren girişim Bowery'e ait. İnsanlığa daha iyi bir gelecek sunabilmek için 3 yıl önce kurulan şirket, GV ya da bilinen eski adı Google Ventures'un liderliğinde 90 milyon dolarlık yatırım aldığını açıkladı. Yatırım turuna Temasek ve Almanac Ventures da katılırken, turda General Catalyst ve GGV Capital gibi eski yatırımcılar da yer aldı.

Şirket, gelen son finansman kaynak ile yerel gıdaya erişimin demokratikleştrilmesini sağlamak istiyor. Bunu ise operasyonları oluşturmak, ürün ve iş ortağı ağını genişletmek ve ekibini büyüterek sağlamak istiyor.  New York'ta Amazon'un Whole Foods'una pestisit içermeyen ürünler üreten Bowery'in müşterileri arasında geçtiğimiz haftalarda 200 milyon dolar yatırım alan vegan restoran zinciri Sweetgreen de var.

Haziran 2017'de Bowery, GV'nin de katılımıyla 27.5 milyon dolarlık bir yatırım almıştı. Son yatırım ile birlikte şirketin toplamda 117,5 milyon dolarlık bir finansal kaynak sağlamış olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.