Apple'ın yeni haber ve dergi üyelik servisi, 2019'un ilk aylarında kullanıma açılacak

Bloomberg'in yayınladığı rapora göre teknoloji devi Apple, 2019'un ilk aylarında yeni bir haber ve dergi üyelik sistemi başlatacak. 
Apple'ın yeni haber ve dergi üyelik servisi, 2019'un ilk aylarında kullanıma açılacak

Bloomberg,  Apple'a dair bazı raporları paylaştı. Bu güncellemeye göre teknoloji devi Apple, 2019'un ilk aylarında yeni bir haber ve dergi üyelik sistemi başlatacak.

Aslında bunun beklenmeyen bir gelişme olmadığını söyleyemeyiz. Zira Apple, geçtiğimiz mart ayında dijital yayıncılık platformu Texture'ı, eski adıyla Next Issue, satın almıştı. Bu satın almanın da Apple'ın Google karşısındaki rekabetini artıracağını söylemek mümkündü. Anlaşılan Apple, öngörülen rekabeti 2019'un başında gerçeğe dökecek. Muhtemelen önümüzdeki baharda Apple'ın üyelikle hizmet verecek olan yeni servisini kullanmaya başlayabileceğiz.

Apple, servise Wall Street Journal ve The New York Times gibi gazeteleri de eklemeyi planlıyor. Ancak bu durum biraz kafaları karıştırıyor. Çünkü bahsi geçen yayınlar, halihazırda üyelik modeli ile hizmet veriyorlar. Apple'ın kullanıcıdan talep ettiği ücret de aylık 9,99 dolar olarak açıklanıyor. Raporda, yayıncıların Apple'ın yeni ürünü için kaygılandıklarına da değiniliyor. Bunun nedeni ise yukarıda da bahsettiğimiz gibi Apple'ın kullanıcılardan diğer yayınlara göre daha düşük meblağlar istiyor olması. Çünkü sadece The New York Times'ın üyeliği için bile bundan daha fazla ücret talep ediliyor. Şu anda yayıncılar, direkt olarak kendi talep ettikleri ücreti kullanıcıdan alabilecekleri yöntemleri tercih ediyorlar. Ancak ürünün lansmanından sonra bunun önü kapatılacak mı, bilemiyoruz.

Bloomberg, yeni servisin tasarımının, eski tasarımından daha farklı olduğunu ve tıpkı alıştığımız haber siteleri gibi olacağının da altını çiziyor. Texture bugün, Vanity Fair, EW, GQ, Vogue, Forbes, Time, People, Rolling Stone, Cosmopolitan, Sports Illustrated ve Bloomberg Businessweek de dahil olmak üzere 200'den fazla yayını bünyesinde barındırıyor. Yeni dönemde neler olacağını ise bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.