Kripto para dünyasının geleceği Webrazzi Fintech 2018 sahnesinde konuşuldu

Coiny CEO'su Ayberk Kuday ve Akademisyen, Ekonomist & Yazar Prof. Dr. Emre Alkin, Webrazzi CEO'su Arda Kutsal'ın moderatörlüğünde kripto para dünyasında sırada nelerin olduğunu konuştu. 
Kripto para dünyasının geleceği Webrazzi Fintech 2018 sahnesinde konuşuldu

Bugün gerçekleştirdiğimiz Webrazzi Fintech 2018 konferansımız tüm hızıyla devam ediyor. Etkinliğimizin konuşmacıları arasında yer alan Coiny CEO'su Ayberk Kuday ve Akademisyen, Ekonomist & Yazar Prof. Dr. Emre AlkinWebrazzi CEO'su Arda Kutsal'ın moderatörlüğünde kripto para dünyasında sırada nelerin olduğunu konuştu.

Konuşmasına paranın tarihçesinden ve kredi kartına kalan gelen yolculuğundan bahseden Prof. Dr. Emre Alkin, internetin ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte alışkanlıklarımızın ve yaşayız biçimimizin değiştiğini dile getirdi.

Akıllı telefonların artık SMS atmak ve arama yapmak için kullanılmadığını sözlerine ekleyen Alkin, günümüzde telefonların pek müzik dinlemekten tutun da sosyal medyada gezinmeye kadar pek çok farklı senaryo için kullanıldığını dile getirdi. Dijital dünyanın öneminden de bahseden Alkin, 2017 yılında binlerce fiziksel mağazanın kapandığını da dile getirdi.

Gelecekte çalışma şeklimizin değişeceğini de belirten Alkin, ABD'de 2027 yılında Freelance çalışanların bordrolu çalışanları geçeceğini de belirtti. Üretmekle sorunu olan bir toplum olmadığımızı da sözlerine ekleyen Alkin, zenginlik motivasyonunun başarılı ve çarpıcı işler yapmaktan geçtiğini de belirtti.

Blockchainin pek çok farklı kullanım alanı olduğunu belirten Coiny CEO'su Ayberk Kuday, Coiny olarak blockchain teknolojisinin dijital varlıklar kısmında odaklandıklarını dile getirdi. İnsanların kripto paralara erişimini kolaylaştırmak amacı ile yola çıktıklarını belirten Kuday, kullanıcılarının bir mobil uygulama ile kısa sürede kripto paralara erişmesine olanak tanıdıklarını da iletti.

İlerleyen dönemlerde ise uygulamanın web ve Pro versiyonu ile gelişmeye devam ettiklerinin de altını çizen Kuday, süreçlerin tamamını regülasyonlara uyacak şekilde tasarladıklarını da ekledi. Hatırlatmak gerekirse Coiny’nin kripto varlık borsası olan Coiny Pro'yu kullanıma sunduğunu ve Coiny Wallet web uygulaması ile karşımıza çıktığını sizlere geçtiğimiz aylarda aktarmıştık. Son olarak Coiny’nin tamamen Türkçe olduğunu ve TL ile ticaret yapabileceğini de belirten Kuday, uygulamanın global olarak kullanılabildiğini de sözlerine ekledi.

"Patronlara değil liderlere ihtiyacımız var"

Gelecekte kağıt para gibi çözümlerin yok olacağını dile getiren Prof. Dr. Emre Alkin, insanların emekleri ile doğru orantılı bir değer zinciri oluşacağını belirtti. Patronlara değil liderlere ihtiyacımız olduğunu belirten Alkin, başarı için güçlü bir dijital altyapıya ihtiyacımız olduğunun da altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.