Blockchain girişimlerinde çalışan kadın sayısı yüzde 15'i geçmiyor

Son dönemde teknoloji şirketleri için gündemde olan ve tartışılan kadın erkek eşitsizliği, blockchain girişimleri için daha vahim bir durumda. LongHash'in yaptığı araştırmaya göre blockchain alanında çalışan kadınların oranı yüzde 15'ten fazla değil.
Blockchain girişimlerinde çalışan kadın sayısı yüzde 15'i geçmiyor

Blockchain teknolojisini anlamak ve geliştirmek amacıyla kurulmuş bir platform olan LongHash'in yaptığı araştırmada, blockchain alanında çalışan girişimlerdeki kadın - erkek oranları analiz edildi.

Araştırmada, IPO'ya hazırlanan tam 100 farklı blockchain girişiminin çalışanları örneklem alındı. Bu girişimler kadın - erkek çalışan oranları, üst düzey yönetici ve kurucu sıfatıyla yer alan kişilerin cinsiyeti ve danışma kurullarındaki kadınların sayısı incelendi. 100 farklı girişimden 1062 çalışanın verilerinin incelendiği çalışmada, 326 kurucu ya da üst düzey yöneticiye de ışık tutuldu.

Kadın - erkek eşitliği konusunda blockchain girişimlerinin, teknoloji şirketlerindeki durumdan daha olumsuz bir tablo çizdiğini söylememiz mümkün. Blockchain girişimlerinin tamamına baktığımızda çalışanların yüzde 85.5'inin erkek olduğu göze çarpıyor. Hatta girişimlerin yüzde 78'inin hiçbir kadın üst düzey yöneticisi ya da kurucusu yok. Blockchain girişimlerindeki erkek egemen kültür hemen dikkat çekiyor.

Danışma kurulları için de tablo aynı şekilde olumsuz gözüküyor. Blockchain girişimlerinin danışma kurullarında sadece yüzde 7.8 oranında kadın mevcut. Blockchain girişimlerine daha fazla kadın eli değmesi gerektiğine dair hiçbir şüphe yok. Ancak bunu karşısında bazı engeller olduğunu da söylememiz galiba mümkün. Çünkü örnek vermek gerekirse, eToro adlı tarafından yapılan bir araştırmaya göre kriptopara yatırımı yapan kullanıcıların sadece yüzde 8.5'i kadın.

Erkeklerin dijital varlıklara yatırım yapma konusunda kadınlara nazaran daha eğilimli olmasının farklı araştırmalarla kanıtlandığını görüyoruz. Yine de hem teknoloji hem de finans dünyasında çok yetenekli kadın yöneticilerin olduğu bir gerçek. Bu anlamda yakın gelecekte blockchain girişimlerinin kendilerini kanıtlaması ve ICO'ların artmasıyla birlikte, daha fazla kadın çalışanı blockhain girişimlerinde görmemizin mümkün olacağını ümit ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.