Sıkça Sorulan Sorular: WhatsApp’ta Tıkla Sohbet Et özelliğinin kullanımı

Webrazzi TV'de yayınlanan Sıkça Sorulan Sorular programının bu bölümünde sizlere WhatsApp'ın Tıkla Sohbet Et özelliğinden bahsediyoruz. WhatsApp'ın Tıkla Sohbet Et özelliği, telefonunuzun adres defterinde kayıtlı olmayan birisiyle sohbet başlatmanıza imkan sağlar. 

Hatta bu kişinin telefon numarasını bildiğiniz sürece, bu kişiyle sohbet etmenizi sağlayacak bir bağlantı da kurabilirsiniz. Oluşturulan bağlantıya tıkladığınızda, kişiyle sohbet otomatik olarak açılır. Tıkla Sohbet Et hem telefonunuzda hem de WhatsApp Web'de çalışır. 

Kendi bağlantınızı oluşturmak için, https://wa.me/<number> bağlantısını kullanabilirsiniz.  Bu bağlantının numara kısmına ise sohbet başlatmak istediğiniz kişinin tam uluslararası telefon numarasını yazın. Telefon numarasını uluslararası biçimde yazarken sıfır, köşeli parantez veya çizgi kullanmamanız önemli.

Örnek vermek gerekirse;

Kullanabileceğiniz bağlantı: https://wa.me/15551234567

Kullanmamanız gereken bağlantı: https://wa.me/+001-(555)1234567

Uluslararası numaralarla ilgili detaylı bilgi için WhatsApp'ın yardım merkezindeki bu makaleyi de okuyabilirsiniz.

Bir sohbetin metin alanına otomatik olarak gelecek, önceden doldurulmuş bir mesajla kendi bağlantınızı oluşturmak istiyorsanız, https://wa.me/whatsappphonenumber/?text=urlencodedtext bağlantısını kullanabilirsiniz.

Bu bağlantıda gördüğünüz whatsappphonenumber (whatsapptelefonnumarası) tam uluslararası biçimde bir telefon numarasıdır. urlencodedtext (urlkodluyazı) ise URL-kodu önceden doldurulmuş mesajdır.

Buna örnek vermek gerekirse; https://wa.me/15551234567?text=Satıştaki%20arabanızla%20ilgileniyorum

Önceden doldurulmuş bir mesajla bağlantı oluşturmak için de https://wa.me/?text=urlencodedtext bağlantısını kullanmanız mümkün. Yine bir bağlatı örneğiyle gösterelim:

https://wa.me/?text=Kiralık%20dairenizle%20ilgili%20bilgi%20almak%20istiyorum

Bağlantıya tıkladıktan sonra mesajınızı gönderebileceğiniz kişilerin listesini göreceğinizi de belirtelim. Son olarak bağlantıda kullancağınız telefon numarasının WhatsApp'ta aktif bir hesabı olması gerektiğini lütfen unutmayın. Bu konuda aklınıza takılan soruları ve yer vermemizi istediğiniz konuları yorumlara yazarak bize iletebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.