2018'in en iyi oyunları belli oldu

Oyun dünyasının Oscar'ı olarak da lanse edilen The Game Awards 2018, sahiplerini buldu. 2018'de yılın oyunu, en iyi yönetmenlik ve en iyi aksiyon oyunu, en iyi mobil uygulama oyunu, en iyi VR/AR oyun başta olmak üzere toplamda 30 kategoride ödüller dağıtan The Game Awards 2018 ödül töreninin kazananı ise God of War oyunu olmuş gibi görünüyor.

Yılın Oyunu - God of War

Assassin’s Creed Odyssey, Celeste, God of War, Marvel’s Spider-Man, Monster Hunter: World ve Red Dead Redemption 2 gibi güçlü rakiplerin yarıştığı yılın oyunu ödülü, 2018'in en çok dikkat çeken oyunlarından biri olan God of War'ın oldu.

En İyi Devam Eden oyun Serisi - Fortnite

2018'in en popüler oyunlarından biri haline gelen Fortnite, The Game Awards 2018 ödül töreninde yılın en iyi devam eden oyun serisi ödülünü almayı başardı.

En İyi Yönetmenlik -  God of War

Tıpkı yılın oyunu gibi The Game Awards 2018'in en önemli ödüllerinden biri ola en iyi yönetmenlik ödülü yılın oyunu ödülü de alan God of War'ın oldu.

En İyi Anlatım - Red Dead Redemption 2

God of War ile birlikte yılın en çok beklenen oyunu konumunda olan Red Dead Redemption 2, Detroit: Become Human, God of War, Life is Strange 2: Episode 1 ve Marvel’s Spider-Man gibi rakiplerini bırakarak en iyi anlatım ödülünü almayı başardı.

En İyi Sanat Yönetmenliği - Return of the Obra Dinn

Kendine has grafiklere ve bir tasarıma sahip olan Return of the Obra Dinn, oldukça güçlü rakiplerle karşı karşıya olmasına rağmen en iyi sanat yönetmenliği ödülünü almaya hak kazandı.

En İyi Müzik - Red Dead Redemption 2

Celeste, God of War, Marvel’s Spider-Man, Ni no Kuni II: Revenant Kingdom, Octopath Traveler ve Red Dead Redemption 2 gibi oyunların yarıştığı en iyi müzik ödülünün sahibi ise ödül töreninin en çok ödül alan oyunlarından biri olan Red Dead Redemption 2 oldu.

En İyi Ses Tasarımı - Red Dead Redemption 2

Ses konusunda tüm ödülleri toplayan Red Dead Redemption 2, en iyi ses tasarımı ödülünün de sahibi oldu.

En iyi performans - Roger Clark

En iyi seslendirme ve motion capture performansı için verilen en iyi performans ödülü için Bryan Dechart, Christopher Judge, Melissanthi Mahut, Roger Clark as Arthur ve Yuri Lowenthal gibi isimler yarıştı. Ödülün kazananı ise Red Dead Redemption 2 oyunundaki Arthur Morgan performansı ile Roger Clark oldu.

En İyi Etki Yaratan oyun - Celeste

11-11 Memories Retold, Celeste, Florence, Life is Strange 2: Episode 1 ve The Missing: JJ Macfield and the Island of Memories gibi oyunların yarıştığı en iyi etki yaratan oyun kategorisinin kazananı ise yılın en başarılı bağımsız oyunlarından biri olan Celeste oldu.

En İyi Bağımsız Oyun - Celeste

Başarılı oynanışı ile en iyi etki yaratan ödülünü almayı başaran Celeste, 2018 yılının en başarılı bağımsız oyunu ödülün de sahibi oldu.

En İyi Mobil Oyun - Florence

Donut County, Florence, Fortnite, PUBG MOBILE ve Reigns: Game of Thrones gibi oldukça güçlü rakipleri yarıştığı en iyi mobil oyun ödülünü sürpriz bir şekilde Florence oyunun kazandı.

En İyi VR/AR Oyunu - ASTRO BOT Rescue Mission

Hem artırılmış hem de sanal gerçeklik oyunlarını tek bir kategoride toplayan The Game Awards 2018, en iyi VR/AR oyunu ödülünü ASTRO BOT Rescue Mission oyununa verdi.

En İyi Aksiyon oyunu - Dead Cells

Ödül töreninin en önemli kategorilerinden biri olan en iyi aksiyon oyunu ödülü oldukça sürpriz bir yapıma gitti. Destiny 2: Forsaken, Far Cry 5 ve Call of Duty: Black Ops 4 gibi önemli rakipleri geride bırakan Dead Cells ödülün sahibi oldu.

En İyi Aksiyon/Macera Oyunu - God of War

Yılın oyunu ve en iyi yönetmenlik gibi önemli ödülleri kazanan God of War, törenin önemli ödüllerinden bir diğeri olan en iyi Aksiyon/Macera oyunu ödülünün de sahibi oldu.

En İyi Rol Yapma Oyunu - Monster Hunter: World

Özellikle Asya merkezli oyunların yarıştığı bir kategori olan en iyi rol yapma oyunu ödülünün sahibi ise Capcom tarafından geliştirilen Monster Hunter: World oyunu oldu.

En İyi Dövüş Oyunu - Dragon Ball FighterZ

Street Fighter V: Arcade Edition, Soul Calibur VI, Dragon Ball FighterZ ve BlazBlue: Cross Tag Battle oyunlarının yarıştığı en iyi dövüş oyunu kategorisinin kazananı ise Dragon Ball FighterZ oyunu oldu.

En İyi Aile Oyunu - Overcooked 2

En iyi aile oyunu kategorisi ile odağında aileleri alan oyunlara da ödül veren The Game Awards 2018, en iyi aile oyunu ödülünü ise Overcooked 2 oyununa verdi.

En iyi strateji oyunu - Into the Breach

Strateji oyunları eski popülerliklerini kaybetmiş olsalar da hala karşımıza başarılı örnekler çıkabiliyor. The Game Awards 2018 en iyi strateji oyunu ödülünün sahibi ise Into the Breach oldu.

En İyi Spor/Yarış Oyunu - Forza Horizon 4

Pro Evolution Soccer 2019, NBA 2K19, Mario Tennis Aces ve FIFA 19 gibi iddialı oyunların yarıştığı en iyi Spor/Yarış oyunu ödülünün sahibi adaylar arasındaki tek yarış oyunu olan Forza Horizon 4 oldu.

En iyi Online oyun - Fortnite

2018 yılına damgasını vuran Fortnite, yılın en iyi online oyunu ödülünün de sahibi olmayı başardı.

En İyi Öğrenci Oyunu - Combat 2018

Lise ve üniversite seviyesindeki öğrenciler tarafından geliştirilen oyunlara verilen en iyi öğrenci oyunu ödülünün kazananı ise Combat 2018 oldu.

En İyi İlk Bağımsız Oyun - The Messenger

Bağımsız yapımlara verilen bir başka ödül olan en iyi ilk bağımsız oyun ödülünün kazananı, farklı oyun tasarımı ile dikkatleri çeken The Messenger oyunu oldu.

Yılın İçerik Üreticisi - Ninja

Dr. Lupo, Myth, Pokimane, Willyrex ve Ninja gibi önemli isimlerin yarıştığı yılın en iyi içerik üreticisi kategorisinin kazananı Fortnite yayınları ile 2018 yılında önemli bir kitle kazanan Ninja oldu.

E-spor ödülleri

Yılın E-spor Oyunu - Overwatch

E-spor ile ilgili toplamda 7 ödül dağıtan The Game Awards 2018, yılın en iyi E-spor ödülünü ise Overwatch oyununa verdi.

Yılın E-spor Oyuncusu - Dominique “SonicFox” McLean

Yılın E-spor oyuncusu ödülünün kazananı ise Echo Fox takımının oyuncusu olan Dominique “SonicFox” McLean oldu.

Yılın E-spor Takımı - Cloud9

Astralis, Cloud9, Fnatic, London Spitfire ve OG gibi önemli e-spor takımlarının adayları arasında yer aldığı yılın e-spor kategorisinin kazananı ise Cloud9 takımı oldu.

En İyi E-Spor Koçu - Bok “Reapered” Han-gyu

Yılın en iyi takımı ödülünün sahibi olan Cloud9 takımının koçu olan Bok “Reapered” Han-gyu, yılın en iyi e-spor koçu ödülünün sahibi oldu.

En İyi E-Spor etkinliği - League of Legends World Championship

Yılın en iyi e-spor etkinliği ödülünün sahibi ise League of Legends World Championship oldu.

En İyi E-Spor Sunucusu - Eefje “Sjokz” Depoortere

Yılın en iyi e-spor sunucusu ödülünün kazananı Eefje “Sjokz” Depoortere isimli sunucu oldu.

En İyi E-Spor Anı - C9 Comeback Win In Triple OT vs FAZE

Geldik The Game Awards 2018 ödül töreninin son ödülüne. En iyi e-spor anı ödülünün kazananı ise C9 Comeback Win In Triple OT vs FAZE oldu.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.