Ses güvenliği ve kimlik doğrulama girişimi Pindrop, 90 milyon dolar yatırım aldı

Ses güvenliği ve kimlik doğrulama girişimi Pindrop, 90 milyon dolar yatırım aldı

Ses güvenliği ve kimlik doğrulama girişimi Pindrop, Vitruvian Partners'ın liderliğinde gerçekleştirilen D Serisi yatırım turunda 90 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Tura katılan diğer yeni stratejik yatırımcılar Allegion Ventures, Cross Creek, Dimension Data, EDBI ve Goldman Sachs olurken, mevcut yatırımcılar CapitalG, IVP, Andreessen Horowitz, GV ve Citi Ventures da bu turda karşımıza çıkan isimler oldu.

Pindrop'un 90 milyon dolar yatırım aldığı finansman turu, özellikle iki alana odaklanmayı amaçlıyor. Öncelikle ABD merkezli Pindrop, Avrupa'dan başlayarak Asya'ya doğru global alanda daha fazla genişlemek istiyor. İkinci olarak ise Pindrop'un mevcut sistemini bağlantılı araç platformları, ev güvenlik cihazları, akıllı ofisler ve akıllı ev hoparlörler gibi ses arayüzlerini kullanan herhangi bir uygulamaya genişletmek olarak açıklanıyor.

Pindrop'un 90 milyon dolar aldığı yatırım sonra değerlemeye dair herhangi bir veri paylaşılmadı. Ancak 2017'de şirketin değerlemesi 600 milyon dolardı ve PitchBook şu anda bu değerlemenin "çok daha fazla" olduğunu söylüyor. 2016 yılında, Google Capital liderliğinde 75 milyon dolar yatırım alan şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın bedeli ise 212 milyon dolar olarak açıklandı.

2011 yılında Atlanta'da kurulan Pindrop, müşteri hizmetleri sözleşmelerinde ses sahtekarlığını önlemeye yardımcı olarak faaliyet gösteriyor. Şirket, müşteri deneyimini geliştirip marka itibarını korurken sahtekarları tespit etmeye ve gerçek müşterileri doğrulamaya, sahtekarlığı ve işletme maliyetlerini azaltmaya yardımcı oluyor. Pindrop'un şu anki müşterileri arasında 10 büyük bankadan 8'i ve 200 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.