Aylardır 2016 Başkanlık Seçimindeki rolü nedeniyle eleştirilen Facebook, dün sayfa yöneticilerine attığı bir e-posta ile sayfa yöneticilerinin ana ülke konumlarını göstereceğini duyurdu. Bu noktada 2016 Başkanlık Seçimleri sırasında Rus Hükümetiyle bağlantılı sahte hesap ve sayfaların, seçim kampanyasını manipüle etmek için 100 bin dolarlık reklam harcamasında bulunduğunu ve bu reklamların 10 milyon kişiye ulaştığını da hatırlatalım.
Bu yıl düzenlenen ABD yerel seçimlerinde ise Facebook önlemini alarak ABD ara seçimlerinden 1 gün önce 30 Facebook ve 85 Instagram hesabını yapay hareketler sergilediği için kapattı. Aynı şekilde şirketin bir kaç gün içinde Rusya merkezli İnternet Araştırma Ajansı (IRA) ile bağlantılılarının olduğunu düşündükleri 100’den fazla Facebook ve Instagram hesabını engellediğini de belirtelim.
Bu noktada Facebook, bu yeni özellik sayesinde kullanıcıları olası tehlikelere karşı korumayı amaçlıyor. Platformda kendine yer bulan yalan haberler ya da söylentiler de böylece daha kolay bir şekilde saptanabilir.
Sayfa Bilgilerine erişmek için Sayfanın Sağ Üst köşesinde yer alan bilgi tuşuna veya Sayfanın sol tarafındaki Bilgiler ve Reklamlar'a tıklayabilirsiniz. Bu alanda sayfanın oluşturulduğu tarih, Sayfanın yönetildiği ana ülke konumları, her bir ülkede sayfayı yöneten kişi sayısı gibi bilgilere yer veriliyor.
Bunun yanı sıra sayfada daha önce yapılan ad değişikliklerini ve Sayfa birleştirme işlemlerini de görebiliyorsunuz.
Yakın zamanda Myanmar'daki nefret söylemleri ve yalan haberler nedeniyle de zor zamanlar yaşayan Facebook, bu yeni özellikle birlikte kullanıcıları tükettikleri içerik konusunda daha dikkatli olmaya yönlendirebilir. Bu yeniliğin sektördeki yansıması oldukça olumlu görünüyor:
Facebook’tan şeffaflık için yeni, güzel bir özellik. Türkiye dışından yönetilen Facebook sayfaları yakında afişe edilebilecek. pic.twitter.com/7zDJIANYaS
— Ömer Enis Şen (@omerenis) December 5, 2018
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap