Fransa merkezli dikey tarım girişimi Agricool, 28 milyon dolar yatırım aldı

Fransa merkezli bir dikey tarım girişimi olarak hizmet veren Agricool, 28 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Fransa merkezli dikey tarım girişimi Agricool, 28 milyon dolar yatırım aldı

Fransa merkezli bir dikey tarım girişimi olarak hizmet veren Agricool, 28 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Konteynırları kullanarak şehir içinde meyve ve sebze yetiştirmek için yola çıkan Agricool girişimini 2016 yılının Kasım ayında sizlere aktarmıştık.

Meyve ve sebze yetiştirmeye ilk olarak çilekle başlayan Agricool'un 28 milyon dolar yatırım turuna Bpifrance, Danone Manifesto Ventures, Marbeuf Capital ve Solomon Hykes katıldı. Agricool'un halihazırda yatırımcısı konumunda olan daphni, XAnge, Henri Seydoux ve Kima Ventures'ın da yatırım turuna katıldığını da ekleyelim.

100 konteyner ile üretimini büyütecek

Konteynırların klasik tarım tekniklerine oranla daha efektif birer çözüm sunduklarını belirten Agricool, konteynırların içindeki sıcaklık ve nem gibi pek çok değişkeni kontrol etmenin çok daha kolay olduğunun da altını çiziyor. Sunduğu çözüm ile birlikte tüm yıl çilek yetiştirebilen Agricool, üretimde kullanılan sudan da önemli bir tasarruf sağlıyor.

Paris ve Dubai'de büyümeyi hedefleyen Agricool, 2021 yılında 100 konteyner ile üretimini genişletmeyi hedefliyor. Bu planı uygulamak için ekibini büyütmeye de hazırlanan Agricool, 2021 yılında kadar 200 yeni çalışanı kadrosuna katacak. Son olarak Agricool'un gelecekte başka meyve ve sebzeleri üretmeye başlayacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.