Epic Games, Steam rakibi oyun mağazasını açmaya hazırlanıyor

Fortnite'ın geliştiricisi olan Epic Games, Steam rakibi online oyun mağazası açmaya hazırlanıyor.
Epic Games, Steam rakibi oyun mağazasını açmaya hazırlanıyor

2018'in en popüler online oyunu haline gelen Fortnite'ın geliştiricisi olan Epic Games, Steam rakibi online oyun mağazası açmaya hazırlanıyor. Kuracağı online oyun mağazası ile tıpkı Steam gibi başka oyun firmalarının yapımlarını da satacak olan Epic Games, gelen bilgilere göre kısa zaman içinde mağazasını kullanıma sunacak.

İlk etapta seçili PC ve Mac oyunlarını satışa sunacak olan Epic Games, hangi oyunların satışa sunulacağı konusunda ise herhangi bir bilgi paylaşmadı. Söz konusu oyunların yarın yani Perşembe günü düzenlenecek olan" The Game Awards" etkinliğinde açıklanacağını da belirtelim.

Online mağazalarında hem büyük hem de bağımsız yapımlara yer vereceklerini ileten Epic Games CEO'su Tim Sweeney, ilerleyen dönemlerde iOS ve Android oyunlara yer vermek istediklerini de paylaştı. Epic Games'in online mağazasındaki oyunların sadece Unreal Engine oyun motoru ile geliştirilen oyunlarla sınırlı olmayacağını da ekleyelim.

Yüzde 12 pay alacak

Online oyun mağazasındaki oyunlar Unreal Engine'in rakibi konumunda olan diğer oyun motoru veya yazılımlarla geliştirilen oyunlara da açık olacak. Hatırlatmak gerekirse Unreal Engine oyun motoru Epic Games tarafından geliştirildi. Tabii ki Unreal Engine oyun motorunu kullanan geliştiricilere fırsatlar da sunacak olan Epic Games, geliştiricilerden Unreal Engine lisans ücretlerini talep etmeyecek.

Epic Games'in paylaştığı bilgilere göre satışların sadece yüzde 12'sini alacak olan online oyun mağazası, kalan yüzde 88'i ise geliştiricilere ve yayıncılara dağıtacak. Karşılaştırmak gerekirse pazarın lideri olan Steam'in genelde satışların yüzde 30'unu aldığını da belirtelim. Epic Games'in online oyun mağazası ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.