2018 yılında Twitter Türkiye'de en çok konuşulan konular

2018 yılında Twitter Türkiye'de en çok konuşulan konular

2018 biterken tüm yıla dair yayınlanan listeleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Apple'da öne çıkanlar, Google Play Store'da en çok indirilen uygulamalar, Spotify'da en çok dinlenen sanatçılar derken sosyal medya devlerinden Twitter da bazı veriler paylaştı. Biz de Twitter Türkiye'nin paylaşımından yola çıkarak, 2018 yılında ülkemizde en çok hangi hesaplar, kişiler, konular ve hashtag'ler hakkında konuşulduğuna değinmek istedik.

Kısaca özet geçmek gerekirse; bu sene Türkiye’de Twitter’da en çok karşımıza çıkan Survivor 2018 oldu. Bu yılın Twitter’da en çok konuşulan dizisi Adını Sen Koy olurken, Erkan Meriç ve Hazal Subaşı ise en çok konuşulan ikili olarak açıklandı. Vedat Milor'un "Soğan menemenli mi olur, menemensiz mi?" anketi ise birçok Twitter kullanıcısı tarafından dikkat çekti. Yıldız Tilbe'nin Sezen Aksu ile barıştığını açıkladığı tweet ise en beğenilen tweet'ler arasına girdi. Twitter, 2018’de yaşananları tweet’lemek isteyenler için özel bir emoji geliştirdi. #TwitterdaOldu hashtag'iyle konuşmalara dahil olunduğunda özel bir emoji belireceğini belirtelim.

2018’de en çok kullanılan hashtag'ler:

  1. survivor2018
  2. erkanmeriç
  3. hazalsubaşı
  4. adınısenkoy
  5. siyahbeyazaşk

Eğlence kategorisinde en çok kullanılan hashtag'ler:

Eğlence kategorisinde ise en çok kullanılan hashtag'lerde Survivor 2018 yer alırken sırasıyla Adını Sen Koy, Sen Anlat Karadeniz dizileri için kullanılan hashtag'ler üst sıralarda yer aldı. Siyah Beyaz Aşk dizisindeki iki karakter için kullanılan asfer hashtag'i en çok kullanılan dördüncü hashtag oldu. Dizi oyuncusu Miray Daner ise hashtag'iyle en çok konuşulanlar arasında beşinciliği aldı.

  1. survivor2018
  2. adınısenkoy
  3. senanlatkaradeniz
  4. asfer
  5. miraydaner

Eğlence kategorisindeki sohbetlerde en fazla bahsi geçen ve etkileşime geçilen hesaplar:

  1. sozdizi
  2. SenAnlatKdeniz
  3. billboard
  4. bumasalbitmez
  5. DirilisDizisi

Erkan Meriç ve Hazal Subaşı hashtag'leri ile bu yılın en çok konuşulan ünlüleri olurken, Survivor 2018’e katılan ikili Hilmi ve Murat, #hilmur etiketi ile en çok konuşulanlar arasında üçüncü sırada yerini aldı. Fazilet Hanım ve Kızları’nda yer alan karakterler Yağız ve Hazan için oluşturulan #yaghaz hashtag'i ise en çok kullanılan dördüncü hashtag olurken, oyuncu Birce Akalay da en çok konuşulanlar arasında beşinci sırada yerini aldı.

Menemenin soğanlı mı soğansız mı yapılacağına ilişkin gurme yazar Vedat Milor’un anketi ise Twitter gündeminde kısa sürede zirveye yerleşti.

Sohbetlerde bahsi geçen ve en çok etkileşime geçilen Twitter hesaplarının başında ise K-pop grubu BTS geldi. AHBAP Derneği Kurucusu, Twitter’ı oldukça aktif kullanan şarkıcı Haluk Levent ise resmi hesabıyla Twitter sohbetlerinde en fazla ismi geçen ikinci isim oldu. Onu Yıldız Tilbe, One Direction ve fenomen Danla Bilic takip etti. Yıldız Tilbe’nin Sezen Aksu ile barışmasını ilan ettiği tweet en beğenilenler arasına girdi.

En çok konuşulan ve sohbetlerde sözü geçen hesapların başında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi hesabı geldi. Onu tcbestepe hesabı ve seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin hesabı takip etti. MHP Başkanı Devlet Bahçeli’nin hesabı da yine en çok bahsi geçen hesaplar arasında yer aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.