Bir grup hacker yazıcıları hackleyerek insanları PewDiePie kanalına abone olmaya çağırdı

Youtube'da en çok aboneye sahip kanal olabilmek için verilen savaş farklı bir boyuta taşındı.
Bir grup hacker yazıcıları hackleyerek insanları PewDiePie kanalına abone olmaya çağırdı

Youtube'da en çok aboneye sahip kanal olabilmek için verilen savaş farklı bir boyuta taşındı. Uzun zamandır liderliği elinde bulunduran Youtuber PewDiePie, inanılmaz bir hızla yükselen Hindistan merkezli prodüksiyon şirketini T-Series tehdidi altında.

Bu yazıyı hazırlarken PewDiePie 72.742.456 aboneye sahipti ve hala dünyanın en çok aboneye sahip Youtube kanalı olma özelliğini koruyordu fakat T-Series kanalı çok da geride sayılmaz aradaki fark sadece 400.000 civarıydı ve bu rakam her saniye değişiyor.

Geçtiğimiz günlerde aradaki fark 150.000 kişiye kadar düşmüştü ki İsviçreli Youtuber Felix Arvid Ulf Kjellberg namı diğer "PewDiePie" hayranlarını harekete geçmeye çağırmıştı ve çevrelerini ikna ederek kanalına abone olmayan yönlendirmişti. Bu yönlendirme sonrası hayranlar hızla harekete geçmiş ve gönüllü çalışmalarla videolar, posterler hazırlamış ve bunu dünyanın dört bir yanında arkadaşlarıyla paylaşmış ve gerilla aktivitelerde bulunmuşlardı. Aslında gerilla aktiviteler yapılmaya devam ediyor ve hatta son dönemde yapılmış en ilginç olaylardan birine de sahne oldu diyebiliriz.

Twitter'da İngiltere'den Kanada'ya kadar bir çok farklı ülkeden paylaşılan Tweet'ler bir hack olayının yaşandığını ortaya çıkardı. Birbirini tanımayan bir grup kullanıcı, yazıcılarının hacklendiğini ve çıktı olarak birilerinin kendilerini PewDiePie kanalına abone olmaya çağırdığını paylaştılar.

Bu paylaşımların bir reklam kampanyasının parçası olduğu düşünülüyordu fakat daha sonra yine Twitter üzerinden yaptıkları bir açıklama ile olayın sorumluluğunu kabul eden hackerlar bunu gönüllü olarak PewDiePie için yaptıklarını açıkladılar.

TheHackerGiraffe'nin tweet'lerine göre, dünya çapında yüz binlerce yazıcıda bulunan açık bir ağ bağlantı noktasından yararlanarak bu olayı gerçekleştirmişler. Sadece 50.000 cihazı hacklediklerini belirten ekip "sizi uyarmaya çalışıyorum, başka nasıl dikkatinizi çekeceğim" sözleriyle de kötü niyetli olmadığını belirtmeye çalışıyor.

GitHub'da yapılan paylaşımlara göre bilinen bu açık sayesinde hackerlar bu yazıcılara erişerek fiziksel zarar bile verebilirler. Bu nedenle evinizde veya iş yerinizde bulunan yazıcıları kontrol ettirmenizde fayda var.

TheHackerGiraffe, "kötü niyetli korsanların büyük bir tahribata neden olmak için böyle bir güvenlik açığını kullanmalarının ne kadar kolay olduğunu insanlar anlamıyor. Daha önce bir yazıcıyı hacklemeyi hiç düşünmemiştim ve bunu düşündükten sonra 30 dakika içerisinde işlemi tamamlamıştım." açıklamasıyla aslında tehlikenin boyutunu ve ne kadar kolay yapılabileceğini gözler önüne seriyor.

Şüphesiz ki bu yaşanan olay en çok PewDiePie'a yaradı. Bakalım önümüzdeki günlerde bu çekişmenin sonu nereye varacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.