Apple Music artık Echo cihazlarda da kullanılabilecek

Spotify, Pandora, iHeartRadio ve TuneIn gibi çeşitli müzik servislerini destekleyen Amazon'un Echo cihazı, 17 Aralık'tan itibaren Apple Music'i de destekleyecek.
Apple Music artık Echo cihazlarda da kullanılabilecek

Amazon’un Echo akıllı hoparlörleri şu anda Spotify, Pandora, iHeartRadio ve TuneIn gibi çeşitli müzik servislerini destekliyor. Bu müzik servislerine 17 Aralık’tan itibaren Apple Music de ekleniyor.

Apple Music kullanıcıları Alexa’dan, favori parçalarını, sanatçılarını ve albümlerini çalmasını isteyebilecek. Kullanıcılar aynı zamanda, servisteki çalma listelerini ve radyo istasyonlarını da Alexa ile dinleme imkanına sahip olacaklar. Echo sahipleri Apple Music desteğini isterlerse Alexa uygulaması içinden de etkinleştirebilecekler. Bu etkinleştirme işi için uygulamaya hesabı bağlamak yeterli olacak.

Kendi donanımlarını diğer cihazlarla paylaşmayı pek de tercih etmeyen Apple'ın, Apple Music için Echo'ya izin vermesi biraz şaşırtıcı olsa da şirketin bu bağlamda cihazın popülaritesinden etkilendiğini söyleyebiliriz. Bu arada Apple’ın, Amazon’da daha fazla görünme konusunda bir hayli hevesli olduğunu söylemek de mümkün. Bu ayın başlarında yapılan anlaşma ile e-ticaret devi iPhone, iPad ve diğer Apple ürünlerini Amazon'da satmaya başlamıştı.

Amazon'un cihazlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Dave Limp, konuyla ilgili olarak yayınlanan bir blog yazısında, müziğin Alexa’daki en popüler özelliklerden bir tanesi olduğunu söyledi. Limp ayrıca, Alexa’yı dört yıl önce piyasaya sürmelerinden bu yana, kullanıcıların daha fazla müzik dinlediğini belirtti. Dave Limp, kullanıcılarına büyük müzik sağlayıcılarını sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını, Music Skill API’yi sadece geçen ay çıkarmalarına rağmen Alexa’daki müzik seçeneklerini üst sınıf servislere genişlettiklerini de dile getirdi.

Apple Music'i Echo cihazlarında kullanabilmek için 17 Aralık tarihini beklemeniz gerektiğini bir kez daha hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.