Oyun yayıncılığı pazarlaması platformu Matchmade 4.8 milyon dolar yatırım aldı

YouTube ve Twitch üzerinden oyun yayıncılığı yapan fenomenler artık o kadar çok izleniyor ki, oyun yapım şirketleri oyunlarını pazarlamak için bu yayıncıların peşine düşmüş durumda.
Oyun yayıncılığı pazarlaması platformu Matchmade 4.8 milyon dolar yatırım aldı

Tüm dünyada oyun pazarı büyüdüğü gibi YouTube ve Twitch üzerinden oyun yayını yapan fenomenlere de ilgi büyük oranda artıyor. Yüz binlerce takipçiye ulaşan bu oyun yayıncıları artık öyle bir etki seviyesine ulaştı ki, oyun yapımcıları ya da oyun aksesuarı üreticileri kendi ürünlerini tanıtmak için bu yayıncılara ulaşmayı arzu ediyor.

Helsinki merkezli Matchmade tam olarak da bu amaçla kurulmuş. Platform, pazarlama yapmak isteyen şirketlerle fenomen yayıncıları bir araya getiriyor. Jiri Kupiainen ve Leo Lännenmäki tarafından 2014 yılında kurulan şirket bugüne kadar 1.4 milyon oyun indirilmesine aracılık etmiş.

Korea Investment Partners'ın liderlik ettiği yatırım turunda 4,8 milyon dolar yatırım almayı başaran Matchmade, aldığı bu yatırımla birlikte ABD pazarında büyümeyi hedefliyor. San Francisco şehrinde yeni ofisini açacak olan Matchmade'in bu ofisini ise eski bir Twitch çalışanı olan Jordan Tayer yönetecek. Bu da önemli bir detay çünkü Tayer, Twitch'te çalıştığı sırada "Influencer Relations Manager" pozisyonunda tecrübesi bulunuyor. Dolayısıyla Matchmade, ABD pazarındaki oyun yayıncıları ile yakın ilişkilere sahip olmuş olacak.

Hali hazırda 21 çalışanı bulunan Matchmade'in gelecek zaman diliminde büyüme yakalayacağı bir alanda faaliyet gösteriyor. Korea Investment Partners'ın ortaklarından Sang-ho Park da kurucu ekibin çok güçlü olduğunu dile getirirken, reklamcılığın bu yeni alanının büyümeye çok açık olduğunu ifade ediyor ve yaptıkları yatırıma olan inançlarını söze döküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.