Online rota planlama ve optimizasyon servisi: Rotamen

ONUSS'un bir servisi olarak karşımıza çıkan Rotamen, online rota planlama ve optimizasyon servisi olarak hizmet veriyor.
Online rota planlama ve optimizasyon servisi: Rotamen

2002 yılında kurulan ONUSS'un bir servisi olarak karşımıza çıkan Rotamen, online rota planlama ve optimizasyon servisi olarak hizmet veriyor. Rotamen gibi pek çok çözüme sahip olan ONUSS, Banu Ortaç ve Hilmi Özdemir tarafından kuruldu ve şu an 10 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

B2B bir servis olarak hizmet veren Rotamen, yaklaşık 6 ay içinde geliştirildi. Web sitesinin ardından yaklaşık 2 ay içinde Android ve iOS mobil uygulamalara da sahip olan Rotamen, her işin tipine göre hizmet süresi tanımlayabiliyor. Özellikle her gün saha planlaması yapan kurumların imdadına yetişen Rotamen, gidilecek mesafe ve mesai saatlerine göre bir rota planlaması yapabiliyor.

Rotamen ile tüm ekibe eşit nokta dağıt ya da maksimum 35 noktaya uğranacak gibi kısıtları tanımlayabilir, hizmet noktalarının açılış kapanış saati ya da siparişin öğleden önce sonra teslimi gibi zaman aralıklarına göre rota planlamasını yapabilirsiniz. Bunların dışında rota planlamasına trafiği dahil edebilir, yaya ve araçlı rota oluşturabilirsiniz.

Değişkenlere göre hesaplama

Farklı değişkenleri hesaplamalarınıza dahil etmenize de olanak tanıyan Rotamen, rota sıralamasını değiştirmenize ve araçlarınızın tipine göre 2. Köprü kullan, tünel kullanma gibi kuralları belirlemenize de imkan tanıyor. Rotamen mobil uygulamasına atadığınız iş listesine göre sahada uygulamanın navigasyonunu kullanarak trafik durumunda yeniden rotalama yaparak günü tamamlayabileceğinizi de ekleyelim.

Rotamen’i sahada kaynakları olan ve planlama, izleme, ölçme, yönetme ihtiyacı olan planlı/plansız işleri yöneten, bir veya birden çok deposu olan, hizmet noktaları değişken veya sabit olan, filo tipi değişken planlaması ve yönetimi için bir sisteme ihtiyaç duyacak montanda olan kurumlar için geliştirdiklerini belirten ONUSS, FMCG, Lojistik, Kargo, Paylaşımlı transfer, Nakit Taşıma, Saha satış ekipleri, servis güzergah şirketleri, sağlık ekiplerinin operasyon yönetim ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduklarını da paylaştı.

Nakit taşıma ve paylaşımlı transfer gibi projelere de sahip olan Rotamen, söz konusu projeleri önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi hedefliyor. İlaç satış ekipleri, günlük ziyaret yapan aile hekimleri, satış sonrası montaj ve servis hizmeti veren kurumlar da Rotamen’in potansiyel kullanıcıları arasında yer aldığını da belirten ONUSS, 2019 yılında sahada 3 bin mobil kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini de iletti.

Hem ülkemizde hem de yurt dışında pek çok rakibe sahip olan Rotamen, bugüne kadar herhangi bir yatırım almadı. Son olarak Rotamen'in 109 TL'den başlayan ve 985 TL'ye kadar çıkan paket seçeneklerine sahip olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.