Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Big Bang 2017’de 17 milyon TL dağıtıldığını sizlere aktarmıştık. Kasım ayının ilk günlerinde 26 finalistinin belirlendiğini sizlere aktardığımız Big Bang Start-up Challenge 2018 yarışması 29 Kasım 2018 Perşembe günü Uniq İstanbul’da gerçekleşti.
Toplamda 21 milyon TL'lik ödül ve yatırımın sahiplerini bulduğu Big Bang 2018'de Akıllı Magnet, AkıllıBES, BenzinLitre, Hextech Green, Drivee, Kodeco, FilameX, Hippist, Hyggefood Company, Intenseye, Iltema, Kobaküs, Laska Enerji, Micro-S Biyoteknoloji, Otomazone, PetSurfer, Reminis App, Vagustim, watchX-Kodlanabilir Akıllı Saat ve Wollox girişimleri sahne aldı.
Reminis APP 771 bin TL ödül kazandı
Big Bang 2018'de en büyük ödülleri alan girişimler ise sırasıyla Reminis APP, WatchX-Akıllı Kodlanabilir Saat ve FilameX girişimleri oldu. Yarışmanın birincisi konumunda olan Reminis APP, 771 bin TL ödül kazanırken, ikinci durumunda olan WatchX-Akıllı Kodlanabilir Saat ise 437 bin TL kazandı.
3 boyutlu yazıcı kullanıcıları başta olmak üzere üretim ile ilgilenen herkes tarafından kullanılabilecek geri dönüşüm odaklı tasarlanmış mini filament üretim makinesi girişimi olan FilameX ise 415 bin TL kazandı. Daha önce Big Bang sahnesinde yatırım almış olan bazı girişimlerin Big Bang 2018 sahnesinde ikinci tur yatırımlarını aldıklarını da ekleyelim.
İkinci tur yatırımını alan bu girişimler toplamda 12 milyon TL’lik bir yatırım miktarına ulaşmayı da başardılar. İTÜ ARI Teknokent, beş girişime İTÜ Çekirdek kapalı ofis ödülü, altı girişime ise Innogate ödülü verirken, diğer girişimlere ise İTÜ MAGNET ve açık ofis ödülleri verdiğini duyurdu.
İTÜ ARI Teknokent'in yanı sıra Big Bang 2018'de İstanbul Sanayi Odası, Elginkan Vakfı, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Enerjisa Enerji, Allianz, Anadolu Efes, Anadolu Sigorta, ING Bank, TEB, Softtech, Arıkovanı, KoçFinans, 3M Türkiye, Innova ve Vodafone’nun da bulunduğu 40’ı aşkın destekçi, 10 yatırımcı şirket ve yatırımcı ağı ile 2 bireysel yatırımcının da geleceğe odaklanan girişimcilere yatırım ve hibe desteğinde bulunduğunu da ekleyelim.
Big Bang Start-up Challenge’ın bu yıl diğer yıllara kıyasla daha yoğun bir katılımla gerçekleştiğini aktaran İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ Çekirdek olarak 2012 yılından beri toplam 1797 girişime ve 4 bin 233 girişimciye destek verdiklerini paylaştı.
50 milyon TL’yi aşkın yatırım alan İTÜ Çekirdek girişimlerinin toplam değerlemesinin ise 650 milyon TL’yi aştığını belirten Karaca, girişimlerin toplam cirosunun ise 65 milyon TL’yi aştığını da paylaştı.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap