Facebook yerel haberlere odaklı "Today In" özelliğini devreye aldı

Facebook'un özellikle yerel haberleri ön plana çıkardığı ve bir süredir testlerini yaptığı "Today In" özelliğini devreye aldı. ABD'nin 400 farklı şehrinde kullanılmaya başlanan özellikle birlikte Facebook kullanıcıları akışlarında yerel haberlere daha çok rastlayacak.
Facebook yerel haberlere odaklı

Facebook, kullanıcılarının haber akışlarında daha fazla yerel haber almasını sağlayacak olan yeni özelliğini devreye soktu. "Today In" adıyla ürünleştirilen servis sayesinde kullanıcılar böylece Facebook haber akışlarında konumlarına göre bulundukları şehirdeki haberlerden daha sık haberdar olacak.

Bildiğiniz üzere Facebook, yayılan asılsız haberler yüzünden ciddi problemler yaşamıştı. Haberlerin doğrulu, güvenilirliği yitip giderken Facebook'un bir sonraki adımda izleyeceği yollardan bir tanesi de yerel haberlere vereceği ağırlık olmuştu. Bu özellik sayesinde artık "dışarıdan eller" kullanıcıların haber akışlarına müdahale edememiş olacaktı. Bununla birlikte kullanıcıların da deneyimi daha iyi bir hale gelecek ve kendilerini ilgilendiren yeni olaylardan haberdar olabilecek.

Bu yılın başlarında Mark Zuckerberg de kendi yaptığı açıklamayla birlikte bu yerel haberler konusunda çalışacaklarını açıklamıştı. Mark Zuckerberg tıpkı açıklamasında olduğu gibi bu yeni ürün öncelikle ABD'de daha sonra ise diğer şehirlerde hayata geçecek. İlk aşamada ABD ve Avustralya'da test edilen özellik şimdi ABD'de tam 400 farklı şehirde hayata geçmiş oldu.

Bununla birlikte Facebook belli yerel yönetimlerle de işbirliği yaptı. İşbirliği neticesinde bu yerel yönetimlerin sayfalarınca yayınlanan haberler daha üst sıralarda yer alacak ve daha fazla insan bilgilendirilecek. Bu durum özellikle herkesi ilgilendiren krizlerde, deprem, hortum ve benzeri doğal afetlerde ya da kapalı yol duyuruları gibi haberlerden vatadanşları direkt olarak bilgilendirebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.