Onur Genç BBVA'nın yeni CEO'su oldu

BBVA'nın bugün gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısından sonra grubun bir sonraki CEO'su belli oldu. Onur Genç görevi yeni yıldan itibaren devralacak.
Onur Genç BBVA'nın yeni CEO'su oldu

Ülkemizde Garanti Bankası'nın hakim ortağı olarak faaliyet gösteren, İspanya'nın da en büyük bankası olan BBVA, yeni CEO'sunu belirledi. Yönetim kurulundan çıkan kararla birlikte BBVA grubunun yeni CEO'su Onur Genç olacak.

31 Aralık 2018 tarihi itibariyle BBVA'nın CEO'su olarak görev başlayacak olan Genç, hali hazırda grubun dijital satışı gücü en yüksek markalarından birisi olan BBVA Compass'ın CEO'su ve grubun ABD ülke müdürü olarak görev yapıyordu.

Trabzon doğumlu 44 yaşındaki Onur Genç Boğaziçi Üniversitesi mezunu ve ikiz çocuk babası. BBVA'nın ortak olduğu Garanti Bankası'na 2012 yılında katılan Genç, 2015'te Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcılığına terfi etmiş sonra da bahsettiğimiz gibi BBVA Compass'ın CEO'su olarak atanmıştı. Bununla birlikte Garanti Bankası'ndan önce Genç, McKinsey & Company'nin ortağı ve Türkiye ofisinin yöneticiliğini üstlenmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.