Alemşah Öztürk markalar için milenyum neslini anlattı

Alemşah Öztürk markalar için milenyum neslini anlattı

Bahçeşehir Koleji’nin katkılarıyla ilk kez gerçekleştirdiğimiz Future Talks 2018 etkinliğinde 4129Grey'in CEO'su Alemşah Öztürk, Milenyum Neslini Anlamak konulu konuşmasında Z Kuşağını anlamaya ve markaların z kuşağına yönelik neler yaptığına dair bilgiler paylaştı.

Gen Z'nin henüz yazı yazmadan önce tabletlerle tanıştığını belirten Öztürk, bu durum nedeniyle Gen Z'nin dikkatini çekmenin ve dikkatini tutmanın zor olduğunu ifade etti. Bu kapsamda markaların Gen Z'ye 8 saniye içinde mesajını aktarması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Gen Z'nin GIFler, mobil dünya ve WhatsApp'ta büyüdüğünü söyleyen Öztürk, Gen Z'nin çalışma hayatıyla ilgili kaygıları olduğunu ve celebrity evreninde büyüdüklerini belirtti. Öztürk, Gen Z'nin en fazla dünyayla ilgili şeyleri dert ettiğini belirtirken bu jenerasyonun dünyayı değiştirmek istediğini ifade etti. Bu noktada Öztürk, Gen Z'nin dünyayı değiştirmek ve iyileştirmekle ilgili bir şeyler yapan markaları kendine yakın bulduğunu sözlerine ekledi.

Gen Z'nin cinsiyet eşitliği ve eşit ödeme konusunda duyarlı olduğunu belirten Öztürk, bu jenerasyonun girişimciliğe yatkın olduğunu da belirtti. Gen Z içinde 15-16 yaşında girişimi olanlar ve 24 yaşında üçüncü girişimini satanlar olduğunun altını çizdi.

Genelde şehirlerde yaşayan Gen Z'nin şehirleşmenin insanları mutsuzlaştırdığını düşündüğünü belirtti. Bunun yanı sıra Gen Z'nin depresyon ve kaygı bozukluğuyla mücadele ettiğini ifade etti. Gen Z'nin yüzde 80'inin farklı eksende kaygı bozuklukları yaşadığını söyleyen Öztürk, aynı zamanda yüzde 80'inin şehirde yaşadığını sözlerine ekledi. Öztürk, bu kaygıların büyük bir kısmının iş bulma ve borçlar odağında geliştiğinin de altını çizdi.

Gen Z'nin sadece yüzde 10'unun hükümetlerin yüzde 6'sının ise şirketlerin doğru yaptığını düşündüğünü belirten Öztürk, bu jenerasyonun sistemin hileli olduğuna inandığını belirtti. Aynı şekilde Gen Z'nin dünyanın toplumsal cinsiyet ve azınlık odağında adil olmadığına inandığını da ekledi.

Bu kapsamda Tesco, Lacoste, Velux, WFF ve Coca-Cola'nın  yeni neslin ilgisini çeken kampanyalarını izleyicilerle paylaşan Öztürk, özgün marka personası yaratılması gerektiğini söyledi. Öztürk bu noktada doğru yaratıcı fikrin çok bütçeye gerek olmadan çok büyük etki yaratabileceğini de sözlerine ekledi.

Gen Z'nin kusursuz olan markaları değil, kendi kusurlarını kabul eden markaları tercih ettiğini belirten Öztürk, photoshopsuz gerçek anların önemine dikkat çekti. Aynı şekilde yaratıcı işlerin Gen Z tarafından daha çok kabul gördüğünü belirten Öztürk, bu jenerasyonun kendi doğruları olan, olduğu gibi görünen ve böyle insanları destekleyen markalara değer verdiğini ifade etti. Aynı şekilde sosyal medyayı merkeze koyan ve kriz anlarında hatalarını kabul eden markaların da Gen Z tarafından sevildiğini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.