LG, 16 kameralı akıllı telefon modeli için patent aldı

Kamera yarışını bir adım ileri taşımayı hedefleyen LG, 16 kameralı akıllı telefon modeli için patent aldı.
LG, 16 kameralı akıllı telefon modeli için patent aldı

Günümüzde akıllı telefonlar en çok kamera özellikleri ile ön plana çıkıyorlar. Bu nedenle son yıllarda iki, üç hatta dört kameraları modeller bile karşımıza çıktı. Kamera yarışını bir adım ileri taşımayı hedefleyen LG16 kameralı akıllı telefon modeli için patent aldı.

LG, Huawei ve Samsung gibi önemli markalar geçtiğimiz dönemlerde karşımıza 3 kameralı akıllı telefon modelleri ile çıktılar. Rakiplerinin önüne geçmek için önemli bir hamle yapan Samsung, geçtiğimiz Ekim ayında dünyanın ilk 4 kameralı akıllı telefon modeli olan Samsung Galaxy A9 modelini de tanıtmıştı.

Nokia'nın 5 kameralı bir akıllı telefon modeli ile karşımıza çıkacağı uzun zamandır teknoloji dünyası tarafından konuşuluyor. Light adındaki bir girişim ise geçtiğimiz Temmuz ayında 9 kameralı bir akıllı kameralı akıllı telefon modeli için patent aldığını duyurmuştu.

Patentin detayları ile ilgili bilgiler de veren LG, 16 kamera sayesinde çektiğiniz bir fotoğraftaki nesnenin açısını istediğiniz gibi değiştirebileceğinizi de belirtti. Fakat bu çalışmaların hiçbiri LG'nin 16 kameralı akıllı telefon patentinin yanına bile yaklaşamıyorlar.

LG 16 kameralı akıllı telefon modeli ile tek bir noktadan fotoğraf çekildiğinde birden çok açıda fotoğraf karesi sunmayı hedefliyor. Tabii ki alınan bu patentin gerçek hayatta kullanılıp kullanılmayacağı konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Kısacası LG'nin 16 kameralı akıllı telefon modelinin ne zaman karşımıza çıkacağı konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.