Facebook'un yeni problemi: Silinen Facebook mesajları yeniden ortaya çıkıyor

Facebook'un yeni problemi: Silinen Facebook mesajları yeniden ortaya çıkıyor
Facebook kullanıcıları yakın zamanda Facebook'ta sıra dışı bir hatayla karşı karşıya kaldı. Yıllar önce atılmış eski mesajlar otomatik bir şekilde kullanıcılara yeniden gönderildi. Kullanıcılar Twitter'da bu durumdan şikayet ederken, Facebook da eski ve okunmamış mesajların yeni gibi ortaya çıkma sorununu doğruladı.
Bir şirket sözcüsü yaptığı açıklamada şu cümleleri sarfetti:
Bazı insanlar Facebook.com'da eski mesajlarını görüyor. Bu sorunun farkındayız ve aktif olarak olabildiğince hızlı bir şekilde bunu çözmeye çalışıyoruz. Verdiğimiz rahatsızlık için özür dileriz.

Bazı kullanıcılar unutmayı tercih ettikleri konuşmaların ve konuşma geçmişinin bu hata nedeniyle yeniden ortaya çıkmasından kaygı duyduğunu belirtti. Zira eğer bir başka kullanıcıyla aranızdaki konuşma geçmişini silmediğiniz takdirde Messenger bu konuşmalara tamamen erişmeye devam ediyor. Bu noktada ortaya çıkan hata kapsamında eski sevgiliyle, eski bir aile üyesiyle ya da vefat etmiş biriyle olan konuşmalarınızın yeniden gündeme gelmesi de olası.

Bu arada geçmişte de buna benzer bir hatanın ortaya çıktığını hatırlatalım. 2015 yılında da Tarihte Bugün özelliğinde Facebook, insanlar için acı verici anıları yeniden onlara hatırlatmıştı. Bunun nedeni özellik kapsamında kullanılan algoritmanın trajik ve neşeli anıları birbirinden ayırt edememesi ve sadece etkileşim bazında kayda almasıydı.

Ancak görünen o ki; bu sefer yaşanan karışıklık insanları anlayamamaktan değil de daha çok koddan kaynaklanıyor. Birçok insan sosyal ağdaki bu rastgele ve komik hatanın açıklanamamasından da şikayetçi. Bir çok kişinin acı hatıralarının tekrar hatırlatılmasının yanı sıra bu durumun Facebook'un elinde bulundurduğu kişisel kullanıcı verilerinin derinliğini de yeniden gündeme taşıyor. Bu yıl verilerin güvenliğini sağlayamadığı için ciddi problemler yaşayan şirket, Cambridge Analytica skandalı, 2016 Başkanlık seçimi krizi ve son olarak 50 milyon Facebook hesabına yönelik güvenlik ihlali ile kullanıcıların güvenini de ciddi anlamda sarstı.
Bir süre nedeni açıklanamayan bu hata dün akşam saatlerinde yeni bir açıklama ile netlik kazandı. Şirket yaptığı açıklamada, yazılım güncellemesiyle ortaya çıkan bu sorunun tamamen ortadan kaldırıldığını da vurguladı.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.