B2CDirect ve Yandex Market işbirliği KOBİleri e- ihracata teşvik ediyor

B2CDirect ve Yandex Market işbirliği KOBİleri e- ihracata teşvik ediyor

Yandex.Market Uluslararası İş Geliştirme Grup Başkanı Alex Vassiliev ve E-İhracat Uzmanı B2CDirect’in Genel Müdürü Yusuf İbili bugün düzenlenen basın toplantısında B2CDirect'in “Bringly” adı verilen pazaryeri çözümü ile Yandex.Market’in Türkiye’deki tek ve yetkili iş ortağı olduğunu açıkladı. Bu stratejik iş birliği kapsamında B2CDirect'in Türk markalarını Rusya’da milyonlarca müşteriye ulaştırması hedefleniyor.

Toplantının başlangıcında B2CDirect hakkında detaylı veriler paylaşan İbili, B2CDirect müşterilerinin 1 yılda yaptığı ihracatın toplamda 15 Milyon Euro’dan fazla olduğunu belirtti. 2018 yılında 2 Milyon TL üzerinde AR&GE yatırımı gerçekleştirdiklerini söyleyen İbili, müşteri bazında 2017 yılına göre yüzde 250 oranında büyüme kaydettiklerini de sözlerine ekledi. Bu noktada şirketin bugüne kadar yürüttüğü operasyonlarda 390.000’den fazla paketi teslim ettiğini ekleyelim.

200’den fazla KOBİ’yle çalışan B2CDirect, operasyonlarını alanında uzman 30’un üzerindeki iş ortağıyla yürütüyor. entegre çözümler üretmektedir. 230’dan fazla ülkedeki alıcıya kapıda teslimat yapabilen B2CDirect, bu yeni işbirliğiyle birlikte hem ülkenin hem de KOBİlerin E-İhracat hacmini arttırmayı hedefliyor.

Toplantıda Türkiye'nin e-ticaret ve e-ihracat verilerinin de konuşulduğu toplantıda, 2016 yılındaki 17,5 milyar TL e-ticaret pazar büyüklüğünün 2017 yılında 23 milyar TL değerine ulaştığı vurgulandı. Ülkemizde faaliyet gösteren 2,5 milyon kayıtlı KOBİ’nin 900.000’i potansiyel ihracatçı durumundayken bu KOBİ’lerin sadece 65.000’inin ihracat yapmasına da dikkat çekildi.

2017 yılında 157 Milyar Dolarlık ihracat değerine ulaşan Türkiye'nin bu işbirliği sayesinde Rusya E-Ticaret pazarından bir yıl içinde yüzde 20'lik bir pay alması bekleniyor.  Bu noktada Rusya’nın 27 milyar Dolar’lık e-ticaret iş hacminde, online gerçekleşen her 3 siparişten birinin yurt dışından geldiğini belirtelim. Hatta Rusya’nın toplamda 10 milyar Dolar’lık sınırötesi e-ticaret işlem hacmine sahip olduğunu eklemekte de fayda var.

Şu an için Bringly.ru'da Hepsiburada, Koton, DeFacto gibi markaların yer aldığını belirten Vassiliev, B2CDirect ile birlikte KOBİleri Bringly'ye dahil edeceklerini belirtti.  Yandex.Market'in arkasında hem Rusya'nın teknoloji devi Yandex'in hem de ülkenin en büyük bankası Sberbank'ın bulunduğunu hatırlatan Vassiliev, ödeme yöntemleri tarafındaki kolaylıkları da dile getirdi. Bu kapsamda pazaryerindeki satıcıların kur dalgalanmalarından etkilenmeyeceğinin de altını çizdi.

Vassiliev ve İbili son bir haftada yapılan satışlar çerçevesinde moda ve hazır giyim satışlarının öne çıktığını belirtirken, dambıl seti, banyo iskemlesi, iPhone kılıfı gibi farklı ürünlerin de kullanıcılar tarafından satın alındığını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.