Apple'dan kadın girişimcilere ve geliştiricilere özel "Girişimcilik Kampı"

Teknoloji devi Apple, kadın girişimcileri ve geliştiricileri odağına alan bir "Girişimcilik Kampı" başlattığını açıkladı.
Apple'dan kadın girişimcilere ve geliştiricilere özel

Teknoloji devi Apple, kadın girişimcileri ve geliştiricileri odağına alan bir "Girişimcilik Kampı" başlattığını açıkladı. Apple, kadınların şirketlerde teknoloji konusunda sıkıntı yaşadığını ortaya koyan anketlerden yola çıkarak böyle bir işe giriştiğini belirtti. Şirketin girişim kampı, yeni uygulama geliştirme odaklı olacak.

Ocak ayında başlayacak olan dört haftalık girişim kampında, Apple'ın kendi uzmanlarından ve mühendislerinden bire bir kodlama desteği verilmesinin yanı sıra tasarım, teknoloji ve App Store pazarlaması üzerine oturumlar da düzenlenecek. Programa göre katılımcılar, kendi ekiplerinden en fazla üç kişiyi laboratuvara getirebilecekler. Ayrıca girişim kampına katılacak olan şirketin bir kadın tarafından yönetilmesi (Kurucu, Kurucu Ortak veya CEO ünvanlarından birine sahip olması) ve geliştirme ekibinde en az bir kadın mühendisin olması gerekiyor.

Girişimcilik Kampı projesi, programa katılan kişiler için Apple ekosistemi hakkında bilgi edinme ve Apple çalışanlarından doğrudan destek almalarına olanak sağlayacak. Aynı zamanda Apple tarafından baktığımızda, hem uygulamaların miktarını hem de kalitesini artırmak için iyi bir fırsat olarak görülüyor. Programa katılan şirketler, bir sonraki yıl yapılacak Dünya Geliştiriciler Konferansı için de iki bilet ve Apple Geliştirici Programı’nda bir yıllık ücretsiz üyelik alacaklar.

Apple, daha önce de benzer workshop’lar ve eğitimler düzenlenmişti. Ancak Apple'ın Girişimcilik Kampı, teknoloji devinin kadınlar tarafından kurulan şirketlere odaklanan ilk hamlesi olduğunu söylemek mümkün.

Programla ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.