Hello Tomorrow Türkiye Finalleri'nin finalist girişimcileri belli oldu

Hello Tomorrow Türkiye Finalleri, 11 Aralık Salı günü Zorlu PSM’de düzenlenecek.
Hello Tomorrow Türkiye Finalleri'nin finalist girişimcileri belli oldu

11 Aralık Salı günü Zorlu PSM’de düzenlenecek olan Hello Tomorrow Türkiye Finalleri’nde “Enerji & Çevre”, “Sağlık & Biyoteknoloji”, “Endüstri & Yeni materyaller” ile “Veri & Yapay zeka” olmak üzere 4 ana daldaki finalist girişimciler bir araya gelecek.

Her kategoride finalist 3 girişimin sahne alacağı etkinlikte, bunlara ek olarak gelecek vaat eden 8 girişimci daha sahnede olacak. Hello Tomorrow Türkiye'nin kazananları Hello Tomorrow Global Summit'te uluslararası deep-tech ekosistemi ve 200'den fazla yatırımcı ile bir araya gelecek. 24 Kasım 2018 günü Mentorday etkinliği ile TTGV ofisinde, Mentors Network Turkey’den Doğan Taşkent ve Mehmet Onarcan’ın liderliğinde mentorluk desteğinin ilk ayağına katılan finalist ve vaat eden girişimcilere göz atalım. Bu arada belirtelim finalist girişimlerle şu link üzerinden 11 Aralık'ta tanışabilirsiniz.

Finalist Girişimciler:

Veri ve Yapay Zeka kategorisinde:

1. Stroma vision (Anıl Üzengi)

Stroma, geliştirdiği görüntü işleme teknolojisi sayesinde sürücülerin yüz ve göz hareketlerini takip ederek araç sürücülerinin uykusuzluk, yorgunluk ve dikkat dağınıklığı gibi faktörlere dayalı olarak meydana gelen ölümlü kazaları engelleyen yeni nesil ve kolay kullanılabilir bir arayüz sunuyor. Geliştirdiği görüntü işleme teknolojisi sayesinde özellikle lojistikte ve endüstriyel alanda insan hayatına tehlike oluşturan durumları algılar ve aktif bir şekilde önlemlerinin alınmasını sağlıyor.

2. QUANT CO (İhsancan Özpoyraz)

Quant Co yapay zeka teknolojilerini enerji sektörü için ulaşılabilir hale getiriyor, dijital olarak dönüşen ve git gide daha da dağıtık hale gelen sektörün analitik ihtiyaçlarına ileri düzey yaklaşımlarla çözümler geliştiriyor.

3. TAZI.AI (Zehra Cataltepe ve Tanju Cataltepe)

Tazi.ai Veriden ve Insandan devamlı öğrenen Automated Machine Learning ürünü geliştiriyor.

Sağlık ve Biyoteknoloji kategorisinde:

1. GEEN Biotechnology, Inc. (Arda Deniz Dokuzoğlu)

Virüslere kanserle nasıl daha iyi savaşacaklarını öğretiyor.

2. Interact Medikal Teknolojileri A.Ş. (Doç. Dr. Volkan Patoğlu, Doç. Dr. Esra Erdem, Salih Derici)

Fizik tedavi egzersizlerini robotik dış iskelet sistemleri ile uygulayarak tedavilerin yoğunluğunu, erişilebilirliğini ve etkinliğini arttırmayı hedefliyor. Hastanın iyileşme sürecinde sürekli veri toplayıp yapay zeka ile kanıta-dayalı ve kişiselleştirilmiş tedaviler sunuyor. Yani kısıtlı hareket kabiliyeti olan kişilerin hayat kalitesini iyileştirmek için robotik ve yapay zeka teknolojilerini bütünleştiren tıbbi cihazlar tasarlıyor ve geliştiriyor.

3. Spirohome (Merthan Öztürk ve Kerem Yaşar)

Spirohome, astım ve KOAH gibi kronik solunum yolu hastalarına ve akciğer durumlarından haberdar olmak isteyen sağlıklı kimselere yönelik bir dijital sağlık platformu. Spirohome, kişisel ultrasonik spirometre, akıllı inhaler sensörü, entegre bir mobil uygulama ve sağlık uzmanları için bir web platformu içeriyor. Spirohome, hastaların akciğer fonksiyon değerlerini ve ilaç kullanımını izlemesini sağlıyor. Bu sayede tedaviyi kontrol altında tutarak, gereksiz hastane ziyaretlerini azaltmayı ve nefes krizlerinden erken haberdar etmeyi hedefliyor.

Enerji ve Çevre kategorisinde:

1. Ignis Nano (Habibe Turfan)

IGNIS’te nanoteknolojinin sunduğu üretim olanaklarını kullanarak ortamın sıcaklığı yükseldiğinde aktive olarak yangını söndüren bir malzeme geliştirdi. Geliştirilen toz, elektrik panelleri içerisinde insan veya sensör müdahalesi olmadan elektrik panelleri içerisindeki yangını, kaynağında söndürüyor.

2. Loggma (Mustafa Ozan Tuncan, Erkin Çakar, Lütfi Yücel)

Güneş enerjisi santrallerinde kestirimci bakım yapabilen yapay zeka tabanlı bir platform (Solarify) geliştiren yazılım girişimidir.

3. NanoMaTR (Yusuf Ziya Menceloğlu)

Sabancı Üniversitesi öğretim üyeleri ve Inovent A.Ş. ortaklığında kurulmuş bir şirket olan Nanomattr, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği alanında orta ölçekli üretim faaliyetinde bulunan bir Ar-Ge ve danışmanlık şirketidir. Malzeme üretimi yüksek teknoloji katkı maddeleri ve fonksiyonel yüzey kaplamaları üzerinde yoğunlaşmıştır. Şu anda Nanomattr bünyesinde üretilmekte olan malzemeler şunlardır: Boyutları nanodan moleküler ölçeğe uzanan, plastik ve kompozit malzemelere yanma geciktiriciliği, UV toleransı, biyobozunurluk, mekanik mukavemet, ısıl kararlılık gibi özellikler katmakta, ya da var olan özellikleri iyilestirmede kullanılan katkı maddeleri Tekstil uygulamaları için antibakteriyel ve antifungal kaplama malzemesi Tekstil, seramik ve polimer yüzeylere su tutmama özelliği kazandıran teknoloji.

Endüstri ve Yeni Materyaller kategorisinde:

1. B-PREG (Burcu Karaca Uğural)

B – PREG ulaştırma sektöründe karbon emisyonunu azaltmak istiyor. Araç iç panellerinin üretiminde mevcutta kullanılan malzemeleri B – PREG kompozitler ile değiştirerek, hem panelleri hafifletip aracın yakıt tasarrufunu artırarak hem de panel üretiminde enerji tüketimini azaltarak karbon ayak izini düşürmek üzere yola çıkan B – PREG, ürettikler kompozitleri ahşap lif katkılı kompozitlere kıyasla üç kat daha fazla mekanik performans, cam elyaf katkılı kompozitlerle benzer mekanik performansa ek olarak daha çevreci üretim ve geri dönüştürülebilirlik sunuyor. EPDM ses yalıtım malzemeleri ile kıyaslandığında iki kat fazla yalıtım/ağırlık performansı sağlıyor.

2. Nanografen (Burcu Saner Okan)

Nanografen, plastik endüstrisinde seri üretim için geri dönüşüm teknolojisi ile atık lastiklerden 15 kat daha ucuz grafen üretmektedir. 2020’de otomotiv OEM onayının tamamlanması ve iki adet plastik araba parçasının seri üretime geçmesini hedefleyen girişim, 2020’ye kadar üretim kapasitesini 20 tona çıkartmayı planlıyor.

3. Stratejik Yenilik Girişimler (SYG) Prof. Dr. Tarık Özkul

Metal yorgunluğu, katastrofik kazaların bir numaralı sebebidir. Çatlak başlamadan önce yapısal elemanlar üzerindeki yorgunluk birikimini algılayan devrim niteliğinde bir yorgunluk sensörü tasarlanmıştır. Sensör pilsiz çalışır, bu yüzden ömür boyu kullanım sunar ve uzaktan takip edilebilir. İnsanlık için önemli olan stratejik ürünler geliştirerek insanlığa faydalı olmayı amaçlayan ve bunun için bir seri proje geliştirilerek patentlerini alan girişim, stratejik alanlardaki maliyetleri düşürerek, kullanım kolaylığının yanı sıra genç nesillerin özgüvenini artıracak projeler geliştiriyorlar.

Gelecek vaat eden diğer girişimciler:

1. EM – PERSEP PV (Mahmut Kuş)

Doğal malzeme esaslı yeni nesil perovskit güneş hücrelerinin geniş alan üzerine üretimine odaklanıyor.

2. Vagustim (Ali Can Erk)

Vagustim, migren tedavisinde kullanılan kişisel bir medikal cihazdır. Kulaktaki vagus sinirini elektriksel olarak uyaran vagustim parasempatik aktiviteleri arttırarak stres kaynaklı migren ataklarını ortadan kaldırır.

3. Aksense Medikal Biyoteknoloji A.Ş. (Asiye Karakullukçu)

Aksense, hastane enfeksiyonlarının erken evrede ve hızlı teşhisini sağlayan elde taşınabilir hasta başı tanı cihazı geliştiriyor. Hastane enfeksiyonlarına en sık neden olan 7 bakteriye ait geliştirdikleri biyosensör ile hastadan alınan bir damla kan örneği ile 2 dakikada bakteriye spesifik enfeksiyon tanısı yapabilen elde taşınabilir hasta başı tanı cihazının ön prototipini geliştirdiler. Cihaz ve biyosensörün validasyonunun gerekli sertifikasyonlarının alımını bitirmeyi ve 2021’de seri üretimi yapılabilecek ürün haline getirmeyi planlıyor.

4. Meinox İlaç Teknolojileri (Fatih Kocabaş)

MEINOX İlaç Teknolojileri, özellikle onkojenik MEINOX ailesinin MEIS, PBX, TGIF2 proteinleri ve bunların ko-faktör HOXA9'una karşı birinci sınıf, seçici küçük molekül inhibitörlerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Çeşitli kanserlerin büyümesini engelleyen küçük moleküllü ilaç benzeri MEIS inhibitörlerinin ilk ve tek geliştiricisidir. Meis proteinlerini engelleyen ilaç teknolojileri bulunmamaktadır. Geliştirdikleri Meis inhibitörleri ile ilaç yapılı küçük molekülleri kazandıracaklar.

5. Ravinspect (Aykut Kabaoğlu)

Ravinspect, uçak yüzey muayeneleri başta olmak üzere endüstriyel muayene işlemlerini kontrollerini yapan otonom İHA platformları geliştirir. Geliştirilen özel yazılımlarla kapalı ya da açık mekanda kendi konumunu hesaplayabilen, çevresine karşı duyarlı ve engellere göre rotasını adapte edebilen uçuş bilgisayarı, aynı anda gerçek zamanlı hasar tespiti ve konumlaması da yaparak insana duyulan ihtiyacı minimuma indiriyor.

6. Triwi (B. Alara Akçasız, Zeynep Akçasız)

Meme kanseri erken teşhisi ve kitle takibi için akıllı sütyen geliştiriyor. Erken teşhis edildiğinde yüzde 100 tedavi edilebilen bir kanser türü olan meme kanserinden her yıl yüz binlerce kadın hayatını kaybediyor. Daha sağlıklı, daha güçlü ve daha güvenli kadınlar için Rokka’yı geliştirdiler.

7. Mikro Biyosistemler A.Ş. (Haluk Külah)

Mikro Biyosistemler biyomedikal mikrosistemler geliştiren bir spin-off'tur ve ana ürünü tagCTC'dir. tagCTC, kanser prognozu ve erken tanısı için kanda dolaşan tümör hücrelerini (CTC) ayrıştıran bir çip-üstü-laboratuvar sistemidir. Ürünün performans, maliyet ve test süresi açısından rekabet avantajı vardır. Ayırt edici özelliği ise yüksek saflıkta CTC toplayabilme, toplanan hücreleri canlı tutabilme ve anında sayarak sonuç verme fonksiyonlarını tek bir testte sunmasıdır.

8. Elektrosens Medical (Saddam Heydarov)

İnsan terinden non-invasive (parmak delmeden, acıtmadan) kan şekeri ölçümü yapan Elektrosens de bu kategoriye katılan yeni girişimlerden biri. Diyabet hastalarının sürekli kan şekeri ölçümünü yapmasını sağlayarak kronik hastaların hayatını kolaylaştırmak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.