Tim Cook, dünyanın en iyi arama motorunun Google olduğunu savunuyor

Tim Cook, dünyanın en iyi arama motorunun Google olduğunu savunuyor

Google ve Facebook'u gizlilik politikaları nedeniyle her fırsatta eleştiren Apple CEO'su Tim Cook, arama motoru devi Google için yaptığı açıklamalarla herkesi şaşırtmayı başardı. Her ne kadar Apple tarafından Google'a sürekli bir eleştiri gelse de teknoloji devinin tarayıcısı Safari'de birincil arama motoru olarak Google kullanılıyor.

Geçtiğimiz günlerde Google'ın CEO'su Sundar Pichai ile Tim Cook bir restoranda yemek yerken görüntülenmiş ve bunun akabinde şirketler arasındaki sürtüşmeler yerini sakin söylemlere bırakmıştı. Ancak Apple, kullanıcı verilerilerini Facebook'tan elde edip arama verilerini de Google'dan almasına rağmen diğer şirketlere kıyasla daha güçlü bir güvenlik sistemine sahip olduğunu savunuyor. Fakat geçtiğimiz günlerde, HBO'nun Tim Cook ile gerçekleştirdiği röportajda Apple CEO'suna "Google'dan daha iyi olduğunuzu savunduğunuz halde niçin arama motoru olarak Google'ı tercih ediyorsunuz?" sorusu soruldu. Tim Cook da karşılığında Google'ın dünyadaki en iyi arama motoru olduğunu söyledi.

Tim Cook ve Sundar Pichai

Bu düşüncelere rağmen Tim Cook'un HBO'ya verdiği röportajda yaptığı açıklamalar, dinleyenin kafasını karıştırmaya yetiyor. Zira Safari'de özel güvenlik önlemleri aldıklarını, özel web tarama özelliklerinin ve akıllı bir izleyici önizleme sistemine sahip olduklarını söyleyen Cook, kullanıcıların sistemden memnun olduklarını söyledi. Ancak Cook'a göre şimdiki sistem o kadar iyi değil ve Apple kendi arama motoruna sahip olmalı.

Tim Cook'un açıklamalarından yola çıkarak olayı kısaca özetlememiz gerekirse; Apple'ın kendi ürünlerinde gizliliği koruduğunu belirtirken, üçüncü parti ürünler için de çeşitli çözümler sunmaya devam ettiğini görüyoruz. En iyilerle çalışmaya devam eden Apple’ın kendi arama motoru çıkmadığı sürece Safari, en iyisi hangisiyse onunla yoluna devam edecek gibi görünüyor. Bakalım Tim Cook yakında farklı açıklamalarda bulunacak mı, bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.