Instagram'ın yeni profil tasarımı takipçi değil kullanıcı odaklı olacak

Instagram'ın yeni profil tasarımı takipçi değil kullanıcı odaklı olacak
Instagram bugün paylaştığı bir blog gönderisinde kullanıcı profilleri için yeni bir tasarım üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Şirket gönderisinde önümüzdeki haftalarda kullanıcıların profillerinde bir takım değişiklikler görebileceğini de belirtti.
Açıklamaya göre bu süreçte kullanıcılar profilin üst kısmında yer alan ikonlar, düğmeler ve sekmeler arası geçiş yapma şekli değişime uğrayabilir. Bu noktada profilde yer alan fotoğrafların Izgara görünümünün değişmeyeceğini de belirtelim.

Değişmesi beklenen profillerin görünümü takipçi sayılarından çok kullanıcı profillerini öne çıkaracak. Takipçi sayısı profilin üst kısmından kaldırılarak daha küçük bir font ile kullanıcı adının altında yer alacak. Aslına bakarsanız Twitter da yakın zamanda iOS uygulamasında benzer bir görünümü yayına alarak kullanıcıların odağını yüksek takipçi sayısı yerine anlamlı etkileşime çekmeye çalıştı.

Bu noktada seçim dönemindeki sahte kullanıcılara olan hassasiyetiyle öne çıkan Instagram'ın, kullanıcıların platformdaki takipçi kaygısına Twitter ile aynı pencereden baktığını söyleyebiliriz. Şirketin, bu hafta sahte takipçileri, yorumları ve beğenileri platformdan kaldıracağını duyurması ise bunun en iyi örneklerinden biri. Görünen o ki şirket, üçüncü partilerden sahte takipçi satın alan kullanıcıların ilgisini başka bir yöne çekmek istiyor.

Yeni tasarım kapsamında takip et ve mesaj gönder düğmeleri yan yana duruyor. Bunun yanı sıra kullanıcının profilindeki takip edilenler sekmesi bastığınızda ortak takipçileri görmeniz de mümkün. Izgara, gönderiler ve etiketlenmiş fotoğraflar ise ikon olmaktan çıkarılarak yazıya dökülecek. Bunlara ek olarak IGTV'nin de kendi sekmesine kavuşacağını belirtelim.

Bu tasarım değişikliği işletme hesaplarına ise daha detaylı olarak yansıyacak. İşletme hesaplarına Alışveriş Yap sekmesi eklenmesinin yanı sıra profilde Yol Tarifi, Ara ve Sipariş Ver düğmelerine de yer verilecek.

Instagram bu değişiklikler üzerinde çalıştığını belirtirken gelecek haftalarda kullanıcıların test sürecindeki farklı kombinasyonları da görüntüleyebileceğini ifade ediyor. Geri bildirimler ışığında profillerdeki testlerine devam edeceğini söyleyen şirket, kullanıcıların şikayetlerini de dikkate alacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.