Efsane oyun Half-Life 20 yaşında

Valve tarafından geliştirilen ve 1998 yılında piyasaya sunulan FPS oyunu Half-Life 20'inci yaşına girdi.
Efsane oyun Half-Life 20 yaşında

Valve tarafından geliştirilen ilk oyun olma özelliği taşıyan Half-Life'ın yayıncısı Sierra tarafından 1998'de piyasaya sürülmesinin üzerinden tam 20 yıl geçti. Çoğu insanı yaşlı hissetmesine sebep olacak bu oyun, pek çok insanın oynadığı ilk First Person Shooter (FPS) türündeki oyundu.

Geçen 20 yılın ardından çokça dedikodu, devam oyunları, Counter-Strike ya da Deathmatch gibi eklentileriyle adından söz ettirmeyi başaran Half-Life, yapımcısı Valve'ı da ihya etti. Oyun platformu Steam'in sahibi olan Valve'ın şu anki konumunda olmasının en büyük sebebi geliştirdiği ilk oyun Half-Life, hiç şüphesiz.

Şimdilik Valve'ın ve Half-Life için gelecek planlarını çok net şekilde bilmiyoruz. Fakat oyunun Black Mesa adıyla yeniden yapılmış versiyonunun da Steam üzerinde oldukça dikkat çektiğini söylememiz mümkün. Black Mesa projesiyle Half-Life 1 en başından itibaren yeniden tasarlanıyor, günümüz teknolojileri ve grafikleri ile oyuncuların beğenisine sunuluyor. Son olarak ise 20'inci yıl şerefine Black Mesa Xen bölümü fragmanı yayınlandı. Bu güncelleme Black Mesa'ya 2019 yılının ikinci çeyreğinde gelecek.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.